Κορωνοϊός: Ματαιώνεται το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Κορωνοϊός: Ματαιώνεται το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η ελβετική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες προβλέπεται να συναθροιστούν πάνω από 1.000 άτομα.

Οι διοργανωτές του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης  δήλωσαν ότι η εκδήλωση έχει ακυρωθεί μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης περισσότερων από 1.000 ατόμων από την ελβετική κυβέρνηση.

«Λυπούμαστε που θα ανακοινώσουμε ότι το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2020 θα ακυρωθεί. Πρόκειται για περίπτωση ανωτέρας βίας», δήλωσε εκπρόσωπος του χώρου της έκθεσης Palexpo την Παρασκευή.

Ο Ελβετός ομοσπονδιακός υπουργός υγείας, Alain Berset, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απαγορεύτηκαν εκδηλώσεις στις οποίες θα έπαιρναν μέρος περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.  

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και την εξάπλωση του κορωνοϊού, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έχει κατηγοριοποιήσει την κατάσταση στην Ελβετία ως «ειδική» από την άποψη του νόμου για τις επιδημίες», ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο.

Οι εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους απαγορεύονται και η απαγόρευση θα τεθεί σε άμεση ισχύ και θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απαγόρευση αφορά και το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που άνοιγε τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα. Αρχικά εκπρόσωπος του Palexpo δήλωσε ότι δεν έλαβε καμία πληροφορία από τις ελβετικές αρχές και δεν μπόρεσε να σχολιάσει εάν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά λίγη ώρα αργότερα βγήκε επίσημη ανακοίνωση για τη ματαίωση του Σαλονιού.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού στην Ελβετία αυξήθηκε σε εννέα την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube