Hyundai IONIQ 5 N, τελικό τεστ στο Nürburgring

Hyundai IONIQ 5 N, τελικό τεστ στο Nürburgring

Οι Κορεάτες επιστρέφουν στην οικεία πίστα της Πράσινης Κόλασης για τις τελικές δοκιμές του Hyundai IONIQ 5 N, του πρώτου ηλεκτρικού Ν, λίγο πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του.

Hyundai IONIQ 5 N

Το επερχόμενο Hyundai IONIQ 5 N αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο του σπορ βραχίονα της κορεατικής φίρμας. 

Ένα μοντέλο που κατά πώς διατείνεται η εταιρεία διευρύνει και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τους τρείς πυλώνες του τμήματος Ν: Μαστοριά στις στροφές, ικανότητα στην πίστα και καθημερινό σπόρτσκαρ.

Το Hyundai IONIQ 5 N συνδυάζει την Electrified-Global Modular Platform (E-GMP) με τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία του σπορ βραχίονα N της εταιρείας

Με την προσθήκη του Hyundai IONIQ 5 στην γκάμα των μοντέλων Ν, δημιουργείται η βάση για ηλεκτροκίνητα μοντέλα χωρίς συμβιβασμούς. Δημιουργώντας παράλληλα υπεραξία στην απόδοση μέσω της νέας τεχνολογίας, συνδυασμένη με εμπειρία EV. Μια εξίσωση που δίνει τον σύγχρονο τόνο στους φαν της οδήγησης.

Hyundai IONIQ 5 N

Στο Hyundai IONIQ 5 N λοιπόν, η εταιρεία συνδύασε τα πλεονεκτήματα του Namyang R&D Center που βρίσκεται στη Νότια Κορέα και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δοκιμών στο Nürburgring, το οποίο αποτελεί επέκταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας & Εξέλιξης της Hyundai στο Rüsselsheim, όπου εδρεύουν οι ευρωπαϊκές ομάδες σχεδιασμού και μηχανολογίας της κορεατικής φίρμας από το 2003. 

Με πλήρη παρουσία στην πίστα, η ομάδα μηχανικών του τμήματος N της Hyundai είναι σε θέση να αξιολογεί και να εξελίσσει τόσο την ανθεκτικότητα όσο και τη δυναμική συμπεριφορά των μοντέλων της, αποτελεσματικά και πιο συχνά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai IONIQ 5 77 kWh 230 PS RWD

«Το Nürburgring είναι ο τόπος όπου κάθε μοντέλο N ακονίζεται στον νιοστό βαθμό. Επομένως το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο N χρειάζεται επίσης να αποδείξει την αξία του εδώ», δήλωσε ο Till Wartenberg, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του N Brand & Motorsport της Hyundai. «Το IONIQ 5 N μόλις ολοκλήρωσε τη δοκιμή αντοχής των 10.000 km στο Nordschleife. Ένα σημαντικό ορόσημο που αποδεικνύει την υψηλή αντοχή και την ικανότητα του αυτοκινήτου σε πίστα. Και τώρα, μόλις ξεκινήσαμε τη δεύτερη δοκιμή των 10.000 km, πιέζοντας το IONIQ 5 N πάνω από το όριό του», συμπλήρωσε ο Wartenberg

Το Hyundai IONIQ 5 N θα αποκαλυφθεί στο Goodwood Festival of Speed, 13-16 Ιουλίου, σε αποκλειστικό σταντ του τμήματος Ν και σε επιδείξεις αναβάσεων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube