Πρώτη γεύση από το νέο Hyundai Ioniq 5 N [video]

Πρώτη γεύση από το νέο Hyundai Ioniq 5 N [video]

Το Hyundai Ioniq 5 N, η ισχυρότερη και πιο σπορ έκδοση του ηλεκτρικού της Hyundai, απαθανατίστηκε να δοκιμάζεται στο Nürburgring και να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του μέσα στο 2023.

Hyundai Ioniq 5 N

O φακός απαθανάτισε το νέο Hyundai Ioniq 5 N να δοκιμάζεται στους δρόμους της Γερμανίας αλλά και στην πίστα του Nürburgring. Ο κατασκευαστής από τη Νότια Κορέα φρόντισε να κρύψει το μοντέλο κάτω από καμουφλάζ, μην αποκαλύπτοντας τις αλλαγές σε σχέση με το συμβατικό Ioniq 5.

Ωστόσο, όταν μπει στην παραγωγή, το Ioniq 5 N αναμένεται να αποκτήσει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, πιο επιθετική σχεδίαση στον προφυλακτήρα και διαχύτη στο πίσω μέρος. 

Hyundai Ioniq 5 N

Το Ioniq 5 N θα χρησιμοποιεί το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας που συναντάμε στο Kia EV6 GT. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 585 PS και 740 Nm ροπής. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 77,4 kWh χαρίζοντας του αυτονομία 380 km. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5", με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 260 km/h.

Hyundai Ioniq 5 N

Όπως είναι φυσικό, η Hyundai δε θα περιοριστεί στην αύξηση της ιπποδύναμης. Το μοντέλο θα εξοπλίζεται με μεγαλύτερα φρένα, μεγαλύτερους τροχούς και αναθεωρημένο σύστημα ανάρτησης, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει το παρών όπως και στο Kia EV6 GT, το drift mode.

Το Hyundai Ioniq 5 N αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στην επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube