Hyundai: Ετοιμάζει εκδόσεις παραγωγής των Prophecy και 45 Concept

Hyundai: Ετοιμάζει εκδόσεις παραγωγής των Prophecy και 45 Concept

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Hyundai ποντάρει στη διαφορετικότητα μεταξύ των μοντέλων της.

Μπορεί τα πρωτότυπα 45 Concept (2019) και Prophecy (2020) της Hyundai να παρουσιάστηκαν ως σχεδιαστικές μελέτες, όμως η θετική ανταπόκριση του κοινού φαίνεται πως οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να εξελίξει εκδόσεις παραγωγής και για τα δύο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Hyundai Prophecy: Μια γεύση από τα ηλεκτρικά του μέλλοντος [video]

Την αποκάλυψη έκανε στο βρετανικό Autoexpress ο SangYup Lee, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος σχεδιασμού της Hyundai, ο οποίος δήλωσε: «Θα υπάρξει έκδοση παραγωγής του Prophecy που θα έρθει μετά από την έκδοση παραγωγής του 45 Concept

Αντίθετα με την στρατηγική που ακολουθούν οι περισσότεροι κατασκευαστές υιοθετώντας πολύ παρρόμοια σχεδιαστική γλώσσα για όλα τα μοντέλα της γκάμας τους, η Hyundai φαίνεται πως επενδύει στη διαφορετικότητα. Απόδειξη για αυτό είναι ο σχεδιασμός των δύο αυτών πρωτοτύπων με το γωνιώδες 45 να είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του '70 και το γεμάτο καμπύλες Prophecy να εμπνέεται από τη δεκαετία του '30.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Hyundai 45 Concept: Ηλεκτρικό πρωτότυπο από το μέλλον

Hyundai Prophecy

«Τα αυτοκίνητά μας θα μοιάζουν περισσότερο με τα πιόνια μιας σκακιέρας όπου έχεις τον βασιλιά, την βασίλισσα, τον ιππότη κτλ. Όλα μοιάζουν και λειτουργούν διαφορετικά, όμως όταν τα βλέπεις μαζί είναι μια ομάδα. Αυτό είναι και η φιλοσοφία του Hyundai look - διαφοροποίηση της σχεδίασης για να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες των πελατών μας και τις ανάγκες του τρόπου ζωής τους. Αρκετοί θα πουν πως πρέπει να έχεις μια στάνταρ γρίλια και φώτα που να μοιάζουν ίδια σε όλα τα μοντέλα, όμως εμείς αμφισβητούμε αυτή την ομοιογένεια στις λεπτομέρειες. Οπότε τα μοντέλα θα έχουν εντελώς διαφορετική εμφάνιση», δήλωσε ο αρχισχεδιαστής SangYup Lee.

Παρά τις διαφορές στον χαρακτήρα και τη σιλουέτα, τα 45 Concept και Prophecy θα έχουν κοινό σχεδιαστικό στοιχείο τα νέα φώτα pixel lamp lights της Hyundai - μικρά τετράγωνα LED τα οποία διαμορφώνονται σε σχηματισμούς.

Hyundai 45 Concept

Οι εκδόσεις παραγωγής των πρωτοτύπων θα βασίζονται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP της Hyundai που δίνει μεγάλη ελευθερία στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν, ενώ προσφέρει μεγάλο διαθέσιμο χώρο για την καμπίνα.

Το 45 αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη του έτους ως SUV ενώ το Prophecy με αμάξωμα τριών όγκων τύπου σεντάν θα ακολουθήσει το 2021, πιθανότατα ως ο αντικαταστάτης του Ioniq.

[Πηγή: Autoexpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube