Hyundai 45 Concept: Ηλεκτρικό πρωτότυπο από το μέλλον

Hyundai 45 Concept: Ηλεκτρικό πρωτότυπο από το μέλλον

Στη Φρανκφούρτη η Hyundai σηματοδοτεί την κατεύθυνση που θα κινηθεί στο άμεσο μέλλον.

Η πρώτη ιδέα για το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Hyundai παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο και τώρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA 2019) επισημοποιείται.

Πρόκειται για το 45 Concept και αν η επιλογή της ονομασίας ξενίζει, υπάρχει εξήγηση: Αυτή έχει να κάνει με την σύνδεση που επιχειρεί η Hyundai με το παρελθόν της, όταν ακριβώς πριν από 45 χρόνια παρουσίασε το Pony Coupe Concept.

Το όνομα «45» αντιπροσωπεύει επίσης κάτι ακόμη, τις γωνίες 45 μοιρών στο μπροστινό και το πίσω μέρος, που σχηματίζουν «μια σιλουέτα σε σχήμα ρόμβου που προάγει περαιτέρω την κατεύθυνση σχεδιασμού των μελλοντικών μοντέλων EV», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η εταιρεία. Η σχεδιαστική μελέτη παραπέμπει επίσης στην αεροδυναμική που είχαν τα αεροσκάφη από τη δεκαετία του 1920.

Στο εμπρός μέρος του 45 Concept, δεν υπάρχουν τα χαρακτηριστικά «κλασικά» φωτιστικά, αλλά ένα πάνελ από φωτιστικά τεχνολογίας LED, λύση που υιοθετείται και στα πίσω φωτιστικά σώματα. Τα λογότυπα βρίσκονται στο τελείωμα του καπό και στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής (και του μέλλοντος βεβαίως), οι εξωτερικοί καθρέπτες απουσιάζουν και έχουν δώσει τη θέση τους σε κάμερες.

Η σχεδιαστική προσέγγιση στο εσωτερικό ενσωματώνει τη στρατηγική που ακούει στο όνομα «Hyundai Style Free», η οποία επιτρέπει την εξατομίκευση και λέγεται ότι εμπνέεται από τον κόσμο του σχεδιασμού επίπλων. Το πάτωμα είναι εντελώς επίπεδο και τα εμπρός καθίσματα μπορούν να περιστραφούν για να έρθουν να τοποθετηθούν «αντικριστά» με τα πίσω, την ώρα που το σύστημα infotainment υποστηρίζεται από μια οθόνη αφής που απαρτίζεται από πολλές μικρότερες ενσωματωμένες στο ταμπλό, αλλά δίνουν την εικόνα μιας μεγάλης ενιαίας.

Το σύνολο των επιλογών είναι τέτοιο που μπορεί να υποστηρίξει την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, τεχνολογία στην οποία η Hyundai είναι γνωστό ότι επενδύσει πολλά.

Τέλος, η Hyundai δεν ανακοίνωσε κάτι που να έχει να κάνει με τους ηλεκτροκινητήρες του πρωτότυπου, όπως λοιπές επιμέρους λεπτομέρειες όπως μπαταρίες, κτλ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube