Hyundai Prophecy: Μια γεύση από τα ηλεκτρικά του μέλλοντος [video]

Hyundai Prophecy: Μια γεύση από τα ηλεκτρικά του μέλλοντος [video]

Με το Prophecy, η Hyundai μας παρουσιάζει την τελευταία εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας Sensuous Sportiness.

Μετά από τη ματαίωση της Έκθεση Γενεύης, η Hyundai παρουσίασε διαδικτυακά το Prophecy - ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που εξερευνά τα όρια της σχεδιαστικής γλώσσας Sensuous Sportiness, αντικρίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον της φίρμας.

Στόχος των σχεδιαστών της Hyundai ήταν να δημιουργήσουν ένα συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον άνθρωπο, και ένα σχήμα που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Σε αντίθεση με το "γωνιώδες" ηλεκτρικό πρωτότυπο 45 που είδαμε πέρυσι στη Φρανκφούρτη, το Prophecy χαρακτηρίζεται από ένα λιτό αμάξωμα γεμάτο καμπύλες. Πηγή έμπνευσης για το αεροδυναμικό σχήμα και τις λείες επιφάνειες του πρωτοτύπου ήταν το μαύρο βότσαλο, με τους σχεδιαστές να εκμεταλλεύονται την ελευθερία που τους δίνει η ηλεκτρική πλατφόρμα όσον αφορά τις αναλογίες.

Hyundai Prophecy

Στο προφίλ κυριαρχεί η καμπύλη γραμμή "One Curve" που ξεκινά από τη μάσκα και καταλήγει στην ουρά με ελαφριά κλίση προς τα κάτω, περνώντας ξυστά από τους φουσκωμένους θόλους των τροχών με τις εξάκτινες ζάντες μεγάλης διαμέτρου να θυμίζουν προπέλα. Η καμπύλη γραμμή της οροφής καταλήγει επίσης χαμηλά στην ουρά, και διακόπτεται μόνο από την αεροτομή, ενώ τα κρύσταλλα των παραθύρων είναι τόσο φιμέ που σχεδόν δεν ξεχωρίζουν από το αμάξωμα.

Τα εμπρός και πίσω φώτα, όπως η φωτιζόμενη αεροτομή και η κάμερα, έχουν κάλυμμα από διαφανές ακρυλικό υλικό. Όπως και στο πρωτότυπο 45, και εδώ τα στοιχεία LED μοιάζουν με pixel, ένα στοιχείο που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Hyundai.

Hyundai Prophecy

Η καμπίνα του Prophecy είναι τετραθέσια, και μάλλον αρκετά "προφητική" καθώς από το ταμπλό λείπει το τιμόνι ενώ πρωταγωνιστούν τα οικολογικά υλικά. Όταν δεν βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία, ο χειρισμός του οχήματος γίνεται μέσω δύο joystic που πλαισιώνουν τη θέση του οδηγού (ένα στην κεντρική κονσόλα και ένα στην πόρτα). Τα joystic έχουν επίσης ενσωματωμένα πλήκτρα που δίνουν πρόσβαση στις υπόλοιπες λειτουργίες του οχήματος.

Στη λειτουργία "Relax", οι ανακλινόμενες πλάτες των καθισμάτων είναι σε μια πιο άνετη θέση, με τους επιβάτες να έχουν ανεμπόδιστη θέα στη μεγάλη οθόνη που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό. Επιπλέον, οι εισαγωγές αέρα στις πόρτες με ειδικά φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα που μπαίνει στην καμπίνα δημιουργώντας μια ελεύθερη ροή. Την εικόνα συμπληρώνει η μάλλινη μοκέτα, οι επενδύσεις που συνδυάζουν γκρι και τιρκουάζ απόχρωση και ο ambient εσωτερικός φωτισμός.

Είναι προφανές πως το Prophecy δεν προορίζεται για την παραγωγή, όμως αρκετά από τα στοιχεία που εισάγει είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube