Honda e: Από € 29.470 η τιμή του στη Γερμανία

Honda e: Από € 29.470 η τιμή του στη Γερμανία

Η Honda θέλει να πουλά πάνω από 10.000 Honda e το χρόνο στην Ευρώπη για να πιάσει τους στόχους του CO2.

Η Honda αναμένει να πουλήσει περίπου 10.000 αυτοκίνητα το χρόνο από το μικρό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το Honda e, αριθμός που είναι ο διπλάσιος από αυτόν που υπολόγιζε δύο χρόνια πριν όταν και παρουσίασε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μοντέλο. Οι παραγγελίες ξεκινούν τώρα και οι παραδόσεις θα αρχίσουν το καλοκαίρι του επόμενου έτους. Η Honda λέει ότι είχε 40.000 «εκφράσεις ενδιαφέροντος» στο αυτοκίνητο.

Η Honda e ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της  Φρανκφούρτης μαζί με το Volkswagen ID.3 και την Porsche Taycan.

Το αυτοκίνητο είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων του CO2 το επόμενο έτος και το 2021 στην Ευρώπη και η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει περισσότερα από τα προβλεπόμενα 10.000 κομμάτια, δήλωσε ο Dave Hodgetts, διευθύνων σύμβουλος της Honda στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Το ηλεκτρικό Honda e στην έκδοση παραγωγής

Αυτό εξαρτάται ελαφρώς από την απόδοση των άλλων μοντέλων μας, ανέφερε ο Hodgetts. Εάν διαθέτουμε περισσότερα CR-V βενζινοκίνητα μοντέλα από τα υβριδικά από ό, τι αναμενόταν τότε ίσως χρειαστεί να πουλήσουμε περισσότερα από τα Honda e.

O Hodgetts υπογράμμισε πως η Honda έχει δεσμευτεί να επιτύχει το στόχο της ΕΕ για εκπομπές CO2 και δεν θέλει να μπει στη λογική καταβολής προστίμων.  

Η τιμή του μοντέλου είναι πάνω από το διπλάσιο εκείνης  των minicars με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά η Honda ελπίζει ότι η τεχνολογία που ενσωματώνει θα προσελκύσουν πλουσιότερους πελάτες από τα premium brands.
Σε κάθε περίπτωση, η Honda δηλώνει πεπεισμένη πως ένα ηλεκτρικό όχημα έχει μεγαλύτερο λόγο ύπαρξης σε ένα αστικό περιβάλλον.  

Η αρχική τιμή του αυτοκινήτου είναι € 33.850 ευρώ στη Γερμανία για τη βασική έκδοση και  € 36.850 ευρώ για το high-powered e Advance. Ωστόσο, η τιμή θα πέσει στα  € 29.470 μετά τον υπολογισμό των σχετικών επιδοτήσεων που δίνουν οι περισσότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη, δήλωσε η Honda.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube