Επίσημο: Ανανεωμένο Honda Civic Type R

Επίσημο: Ανανεωμένο Honda Civic Type R

Ελαφρύ φρεσκάρισμα για το προσθιοκίνητο hot hatch της Honda.

Λίγο καιρό μετά από την παρουσίαση του ανανεωμένου Civic, η Honda παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο και τη ναυαρχίδα της γκάμας - το ανανεωμένο Civic Type R - το οποίο αποκτά ελαφρώς φρεσκαρισμένη εμφάνιση και πλουσιότερο εξοπλισμό ασφαλείας, μαζί με αναβαθμίσεις σε αεροδυναμική, ανάρηση και φρένα.

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, πέρα από τη νέα απόχρωση Boost Blue που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στην έκδοση Type R, οι αλλαγές περιορίζονται στην ελαφρώς μεγαλύτερη γρίλια εμπρός που προσφέρει καλύτερη ψύξη στον κινητήρα, και τις νέες λεπίδες στις εισαγωγές αέρα που είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ παρόμοια στοιχεία βρίσκουμε και στις εσοχές του πίσω προφυλακτήρα.

Honda Civic Type R

Κάτω από το καπό παραμένει ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας VTEC των 320 PS. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Οι αλλαγές στα μηχανικά μέρη εντοπίζονται στα φρένα και την ανάρτηση. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε νέους διαιρούμενους δίσκους φρένων και τα νέα τακάκια με αυξημένη αντοχή. Τα αναβαθμισμένα αμορτισέρ προσφέρουν περισσότερη άνεση, τα πιο σκληρά σινεμπλόκ πίσω ενισχύουν την πρόσφυση και η βελτιωμένη ανάρτηση εμπρός συμβάλλει σε μειωμένες τριβές και καλύτερη αίσθηση τιμονιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

 

Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέα επένδυση από Alcantara στο τιμόνι και ανασχεδιασμένο λεβιέ ταχυτήτων ο οποίος μάλιστα έχει μικρότερες διαδρομές αλλαγής σχέσεων.

Επιπλέον, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πλέον το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης Honda Sensing. Τέλος, χάρη στο νέο σύστημα Active Sound Control, ο οδηγός μπορεί να απολαύσει μια διαφορετική ηχητική εμπειρία ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που επιλέγει (Comfort, Sport και +R).

Το ανανεωμένο Type R αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube