Honda Civic Type R: Οι πρώτες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων

Honda Civic Type R: Οι πρώτες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων

Η νέα γενιά του Honda Civic Type R αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

Μπορεί η Honda να παρουσίασε στις αρχές της χρονιάς το ελαφρώς ανανεωμένο Honda Civic Type R μαζί με τις εκδόσεις Limited Edition και Sport Line, όμως η εξέλιξη της ολοκαίνουριας γενιάς του κορυφαίου hot hatch βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου.

Η ναυαρχίδα της επερχόμενης 11ης γενιάς Honda Civic εθεάθη στους δρόμους γύρω από το Nürburgring. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο Civic αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2021 και να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022, πιθανότατα μαζί με την έκδοση Type R. 

Το βαρύ καμουφλάζ που καλύπτει το αμάξωμα του πρωτοτύπου δεν μας επιτρέπει να δούμε τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του Type R πέμπτης γενιάς, όμως αποκαλύπτει τη σιλουέτα του η οποία μοιάζει με εξέλιξη του σημερινού μοντέλου με τραβηγμένες αναλογίες.

Τα εμπρός φώτα είναι πιο μακρόστενα ενώ ο προφυλακτήρας έχει μεγάλες εισαγωγές αέρα παρόμοιου σχήματος με τη σημερινή γενιά και το παραδοσιακό σπλίτερ. Πίσω, η ουρά τύπου fastback συνοδεύεται από μια μεγάλη αεροτομή, ενώ η εσοχή για τις εξατμίσεις βρίσκεται στο κέντρο. Στο εσωτερικό βλέπουμε νέο σπορ τιμόνι και μια οθόνη να εξέχει στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, είναι πολύ πιθανό το νέο Type R να είναι υβριδικό, με τεχνολογία εμπνευσμένη από το Honda NSX. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει περίπτωση η έκδοση επιδόσεων του Civic να αποκτήσει τετρακίνηση, κάτι που θα επιτρέψει αύξηση της ισχύος σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά. Δεν πρέπει να αποκλείουμε βέβαια το ενδεχόμενο η Honda να διατηρήσει την κίνηση στον εμπρός άξονα, καθώς αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει και τις τέσσερις γενιές του ιαπωνικού hot hatch.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube