H Porsche Panamera E-Hybrid έρχεται με φόρα και βλέψεις

H Porsche Panamera E-Hybrid έρχεται με φόρα και βλέψεις

H γκάμα της Porsche Panamera εμπλουτίζεται με δύο νέες εκδόσεις, τις Panamera 4 E-Hybrid και Panamera 4S E-Hybrid. Τι καινούργιο φέρνουν;

Porsche Panamera

Θέλοντας να διευρύνει το κοινό των πιθανών αγοραστών της, το Zuffenhausen αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να προσθέσει στην γκάμα της Porsche Panamera δύο νέες PHEV εκδόσεις.

Ξεκινώντας από την Panamera 4 E-Hybrid που συνδυάζει το νέο υβριδικό σύστημα της γερμανικής φίρμας, με τον ανανεωμένο V6 βενζινοκινητήρα των 304 ίππων. Το σύνολο αποδίδει 346 kW, δηλαδή 470 ίππους, και μέγιστη ροπή 650 Nm. Κάπως έτσι, το 0-100 km/h  ολοκληρώνεται σε 4,1” και η τελική ταχύτητα ακουμπά τα 280 km/h. Μάλιστα, το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για 96 km (κατά WLTP).

H Porsche Panamera απέκτησε δύο νέες PHEV εκδόσεις, με έμφαση στην αποδοτικότητα και την οδηγική απόλαυση

Porsche Panamera

Η έτερη έκδοση, Panamera 4S E-Hybrid εστιάζει κυρίως στις επιδόσεις. Στην συγκεκριμένη εκδοχή, ο 6κύλινδρος bi-turbo κινητήρας αποδίδει 353 ίππους, με την συνολική ισχύ να ανέρχεται στους τους 544 ίππους και τη ροπή στα 750 Nm. Το σπριντ 0-100 km/h ολοκληρώνεται πλέον σε 3,7”, με την τελική ταχύτητα να σταματά στα 290 km/h και την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 80 km.

Εν συγκρίσει με την απερχόμενη γενιά,  όλα τα μοντέλα E-Hybrid  υπόσχονται μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία και ταχύτητα φόρτισης. Κι αυτό γιατί η χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει τα 25,9 kWh, τη στιγμή που νέος ενσωματωμένος φορτιστής AC των 11 kW μειώνει το χρόνο φόρτισης σε 2 ώρες και 39 λεπτά.

Επίσης, διατίθενται με την ανάρτηση «Porsche Active Suspension Management» (PASM) στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά την ενεργητική ανάρτηση «Porsche Active Ride».

Porsche Panamera

Τα τέσσερα εξελιγμένα ειδικά για εκδόσεις E-Hybrid επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, καθώς και οι λειτουργίες οδήγησης Sport και Sport Plus, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την απόδοση των δύο εκδόσεων. Μόλις η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι κάτω από μια ορισμένη ελάχιστη τιμή, το σύστημα περνά αυτόματα στην λειτουργία Hybrid Auto, η οποία προσαρμόζει τη στρατηγική λειτουργίας της στην τρέχουσα κατάσταση οδήγησης.

Διαθέσιμο είναι και το E-Hold mode, το οποίο διατηρεί τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, όπως και το E-Charge mode, στο οποίο ο κινητήρας V6 φορτίζει την μπαταρία έως και 80% εκτός πόλης, όταν η Panamera ταξιδεύει με ταχύτητες πάνω από 55 km/h.

Porsche Panamera

Σύμφωνα με την Porsche, οι παραγγελίες των δύο νέων εκδόσεων Panamera E-Hybrid έχουν ήδη ανοίξει, με τις παραδόσεις στην Ευρώπη να είναι δρομολογημένες για το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube