Επίσημο: Ανανέωση για την Porsche Panamera [video]

Επίσημο: Ανανέωση για την Porsche Panamera [video]

Η ανανεωμένη Porsche Panamera έρχεται με αναβαθμισμένους κινητήρες, αναθεωρημένη ρύθμιση στις αναρτήσεις και ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση.

Η Porsche παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη εκδοχή της δεύτερης γενιάς της Panamera, με αλλαγές σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Η ανανεωμένη Porsche Panamera διατίθεται σε τρεις τύπου αμαξώματος, Sport Saloon, Sport Turismo και Executive με μεγαλύτερο μεταξόνιο, και οι αισθητικές αλλαγές σε σχέση με την προ-ανανέωσης έκδοση εντοπίζονται στον σπορ εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και την διαφορετικής σχεδίασης μάσκα που πλέον ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, στα ανασχεδιασμένα φώτα και τον ακόμα πιο επιθετικής σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρα της έκδοσης Turbo S.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε ελαφρώς διαφοροποιημένη σχεδίαση στα φώτα και την ledοταινία που τα ενώνει, με στόχο να μοιάζουν τρισδιάστατα, ενώ διαθέτουν και ειδικό εφέ “χαιρετισμού” όταν πλησιάζετε ή απομακρύνεστε. Στους τροχούς, συναντάμε τρία νέα σχέδια στις διαστάσεις 20 και 21 ιντσών, δίνοντας συνολικά δέκα διαθέσιμες επιλογές στον υποψήφιο αγοραστή.

Porsche Panamera Turbo S MY2021

Η βασική σχεδιαστική γραμμή της καμπίνας δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά, και πέρα από τις νέες διακοσμητικές φάσες και ταπετσαρίες, διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με φωνητικές εντολές και συνεχή ενημέρωση του οδηγού για την κυκλοφορία. Η ομπρέλα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας εμπλουτίστηκε με το σύστημα διατήρησης στη λωρίδα και την αναγνώριση πινακίδων του Κ.Ο.Κ.

Οι εκδόσεις Panamera και Panamera 4 εφοδιάζονται με τον 2.9 V6 biturbo που αποδίδει 330 PS και 450 Nm, με την ισχυρότερη GTS να διαθέτει 4λιτρο V8 biturbo με 480 PS (+20 PS σε σχέση με πριν) και 620 Nm. Η κορυφαία Turbo S, που έγραψε προημερών χρόνο ρεκόρ στο 'Ring, έχει 4λιτρο V8 biturbo με 630 PS και 820 Nm, και σύμφωνα με το εργοστάσιο επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,1” και η τελική ταχύτητα ακουμπά τα 315 km/h (Sport Plus Mode).

Porsche Panamera Turbo S MY2021 Interior

Η νέα plug-in hybrid έκδοση 4S E-Hybrid έχει βενζινοκινητήρα 2.9 V6 biturbo 440 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 136 PS ενσωματωμένο στο 8άρι PDK κιβώτιο. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 560 ίππους και η ροπή τα 750 Nm, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,7” και η τελική ταχήτητα να φτάνει τα 298 km/h. Ακόμα, η μπαταρία έχει αυξημένη χωρητικότητα (17,9 kWh από 14,1) και εξασφαλίζει μέχρι και 54 km ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP). Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστης για την plug-in hybrid έκδοση κυμαίνεται από 2,0 έως 2,3 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 από 47 έως 53 g/km.

Κάθε έκδοση κινητήρα της ανανεωμένης Porsche Panamera έχει διαφορετική ρύθμιση για την ανάρτηση και τα συστήματα PASM (Porsche Active Suspension Management), PDCC Sport (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) και PTV Plus (Porsche Torque Vectoring Plus), που σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης και τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, εξασφαλίζουν τα οδικά χαρακτηριστικά που τους αρμόζουν.

Porsche Panamera 4S E-Hybrid Sport Turismo MY2021

Οι παραγγελίες για την ανανεωμένη Porsche Panamera έχουν ξεκινήσει, ενώ θα βρίσκεται στις εκθέσεις των αντιπροσώπων στα μέσα του Οκτωβρίου.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube