H Mercedes-AMG μας δείχνει τα «άκρα» της A 35

H Mercedes-AMG μας δείχνει τα «άκρα» της A 35

Με πρεμιέρα την περασμένη άνοιξη, η τέταρτη γενιά της A-Class έρχεται στο παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου με την πρώτη έκδοσή της σε AMG, με 300+ άλογα.

Η Mercedes-AMG αυτή τη φορά ξεκίνησε ανάποδα. Έτσι για το ντεμπούτο της A-Class σε AMG επέλεξε την A 35 και όχι την 45άρα

Μην παραπλανηθείτε όμως. Η Mercedes-AMG δεν βάζει τέλος στην κούρσα ισχύος που έχει ξεκινήσει με την A-Class. Απλώς, κατά την πρόσφατη τακτική της να διπλασιάζει την προσφορά σε μοντέλα υψηλών επιδόσεων, ήγουν της AMG, το ίδιο αποφάσισε να κάνει και με την A-Class. Μια κίνηση που έχει στόχο να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, γεφυρώνοντας παράλληλα το τεράστιο χάσμα ισχύος που υπάρχει μεταξύ των κλασικών βενζινοκίνητων Mercedes-Benz A-Class και της Mercedes-AMG A 45 των 381 PS. 

Αναμένοντας λοιπόν την παρουσίαση του αυτοκινήτου, που θα γίνει αργότερα αυτήν την εβδομάδα, η Mercedes-Benz ανέβασε το ενδιαφέρον μέσω του Twitter, δείχνοντας μεγάλα τμήματα του αμαξώματος. Η A 35 θα κάνει το ντεμπούτο με κίτρινη φορεσιά, ένα χρώμα που είναι τελευταίως πολύ στη μόδα για την αυτοκινητοβιομηχανία. Βλέπουμε λοιπόν τη μάσκα με τη διπλή χαρακτηριστική μπαρέτα της AMG, τους ανασχεδιασμένους αεραγωγούς και την πτέρυγα που βγάζει μάτι πάνω από την πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Όσον αφορά κάτω από το καπό, εκεί θα βρούμε μια φουσκωμένη έκδοση του 4κύλινδρου δίλιτρου τούρμπο. Με ισχύ που λέγεται ότι θα φτάνει τα 306 άλογα, το μοτέρ θα συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο σασμάν και τετρακίνηση 4MATIC. Η Α 35 θα είναι άμεσος αντίπαλος του Audi S3 και παράλληλα η πιο οικονομική AMG.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube