Ετοιμάζεται η νέα Mercedes-AMG A 35

Ετοιμάζεται η νέα Mercedes-AMG A 35

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει έκδοση Α 35 με 300 άλογα για να χτυπήσει στην αγορά το Volkswagen Golf R.

Η βασική AMG της A-Class θα φορά μια αναθεωρημένη έκδοση του δίλιτρου μοτέρ της A-Class, θα έρθει το 2019 και θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από την προσεχή A 45

Η Mercedes-AMG θα λανσάρει ένα νέο βασικό μοντέλο που θα ονομάζεται A 35 στις αρχές του 2019. Η νέο hot hatch θα κληθεί να δώσει τη μάχη του στην αγορά απέναντι στο Volkswagen Golf R με έναν άρτι εξελιγμένο κινητήρα δύο λίτρων και 300 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Golf R

Το αυτοκίνητο κάνει ήδη δοκιμές στο πλαίσιο της εξέλιξής του, για να έρθει στη συνέχεια να τοποθετηθεί κάτω από την επόμενη γενιά της A 45. Έτσι θα γίνει αυτό με τη σειρά του το πιο οικονομικό μοντέλο του Affalterbach, με τιμή που την εκτιμούμε στην Ελλάδα γύρω από τις €60.000, με το δεδομένο ότι η νέα Α-Class ανέβηκε σημαντικά σε τιμή έναντι τις απελθούσας. Κάτι που αναμένουμε να γίνει και με τις 62.000 ευρώ που κοστίζει αυτή τη στιγμή η υφιστάμενη A 45 με το μοτέρ Μ133 που στη καινούργια εκδοχή της (με τον Μ260) μάλλον θα ξεπεράσει τα 70 χιλιάρικα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την νέα Mercedes-Benz A 200

Η A 35 θα κινείται από μια ριζικά ανανεωμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου 4κύλινδρου κινητήρα M260 της A 45. Αυτός το ίδιος αποτελεί με τη σειρά του εξέλιξη του άρτι λανσαρισμένου μοτέρ M270 της A-Class, η οποία διαθέτει νέο στροφαλοθάλαμο και κυλινδροκεφαλή. Αν και η διάμετρος και η διαδρομή των κυλίνδρων θα παραμείνουν αμετάβλητες στην A 35, θα έχουν διαφορετικά έμβολα και ειδικό λογισμικό για να αποδίδουν ισχύ ανταγωνιστική των 310 ίππων του Golf R.

Ο χρόνος του σπριντ 0-100 km/h της προσεχούς A 45 αναμένεται να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των τεσσάρων δευτερολέπτων, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο αντίστοιχος χρόνος της A 35 θα είναι γύρω από τα 4,5 δευτερόλεπτα. Αυτό θα έρθει να τοποθετήσει τη φθηνότερη AMG ευθέως ανταγωνιστική του επίσης τετρακίνητου Golf R. Και φυσικά να σημειώσουμε ότι με τέτοιες επιδόσεις και η A 35 έρχεται να ισοφαρίζει καθαρόαιμα σπορ αυτοκίνητα, όπως η Porsche 718 Cayman S.

Στα αυτοκίνητα που φωτογραφήθηκαν από τους κατασκόπους, αλλά των οποίων δεν έχουμε τα δικαιώματα δημοσίευσης, βλέπουμε ότι οι οπτικές διαφορές μεταξύ της 35άρας και της 45άρας AMG A-Class είναι μικρές. Ωστόσο, το σινιάλο για την απόδοση που κρύβεται κάτω από το καπό μαρτυρούν οι μπούκες της εξάτμισης. Η Α 45 είναι 4μπουκη, ενώ η Α 35 με δύο μπούκες. Πρόκειται για ένα διαφοροποιό σύστημα, παρόμοιο με αυτό που ίσχυσε στη C 43 και επαναλήφθηκε πρόσφατα στις CLS 53 και E 53.

Είναι πιθανό ότι η A 35 θα διατίθεται με ρυθμιζόμενη απόσβεση αμορτισέρ, όπως η πιο σκληροπυρηνική Α 45. Αλλά η AMG θα μπορούσε να επιλέξει να προσφέρει ελαφρώς λιγότερο επιθετικές τιμές στη επαναφορά, για να δώσει στη A 45 ένα πλεονέκτημα τόσο στις στροφές όσο και στις ευθείες.

Μια τέτοια διαφοροποίηση στο χαρακτήρα και στην ικανότητα θα ήταν απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι η A 35 θα περιχαρακώσει ένα δικό της καταναλωτικό χώρο στη συνωστισμένη κατηγορία των χάτσμπακ επιδόσεων. Η A 35 λοιπόν θα έρθει ως τέταρτο μέλλος σε μια premium υπό-κατηγορία hot hatch που περιλαμβάνει ακόμη τα Golf R, Audi S3 και τη μελλοντική BMW M130iX M Performance. Έτσι θα αφήσει την A 250 AMG ως το πιο ισχυρό μοντέλο στην στάνταρ γκάμα της A-Class για να αντιμετωπίσει το Volkswagen Golf GTI. Η A 45 θα παραμείνει στην κορυφή της γκάμας των AMG A-Class απέναντι στο Audi RS3 των 400 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: To «400άρι» Audi RS3 στην πίστα των Σερρών

Παρόλο που η Mercedes-AMG δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την A 35, ο επικεφαλής στο Affalterbach, Tobias Moers, επιβεβαίωσε στους συναδέλφους μας στο Autocar, στο τέλος του περασμένου χρόνου, ότι θα «λανσαριστεί πριν από την A 45». Οπότε, το Mondial de l’Automobile, τον Οκτώβριο στο Παρίσι, είναι το πιθανότερο Σαλόνι Αυτοκινήτου για την πρεμιέρα της A 35. Η έναρξη των παραγγελιών εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές του 2019, με την A 45 να προβλέπεται να λανσαριστεί στα μέσα του 2019.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube