H Lexus ανακοινώνει το ολοκαίνουργιο IS

H Lexus ανακοινώνει το ολοκαίνουργιο IS

Η νέα γενιά Lexus IS θα παρουσιαστεί στις 9 Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, η Lexus μας δείχνει ένα πρώτο teaser με την πίσω όψη που ενέδωσε στη μόδα μιας φωτεινής λωρίδας σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου.

Lexus IS IV teaser

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια τα SUV της Lexus έχουν επισκιάσει τη μικρή μπερλίνα της, ο πολυτελής βραχίονας της Toyota δεν το βάζει κάτω με το νέο IS να βρίσκεται επί θύραις. Στις 9 Ιουνίου, η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει από την Ιαπωνία, ζωντανά στο web, το IS τέταρτης γενιάς που σκοπεύει να παραμείνει ένα από τα σημεία αναφοράς όσον αφορά τις μπερλίνες υψηλής απόδοσης.

Η πρώτη εικόνα δείχνει ένα πίσω μέρος που πρέπει να έχει δουλευτεί επιμελώς αισθητικά, ωστόσο και με μια πρώτη ορατή καινοτομία: Η φωτεινή υπογραφή του αυτοκινήτου καταλαμβάνει με τη μορφή μιας κομψής, λεπτής ρίγας όλο το πλάτος και συμβαδίζει με την άρτι προκύψασα μόδα. και για να πάρουμε μια σαφέστερη εικόνα για τις γραμμές του πίσω μέρους φωτίσαμε λίγο τη φωτογραφία, οπότε έχουμε καλύτερη άποψη του περιγράμματος της όψης του.

Lexus IS IV teaser

Όσον αφορά τον κινητήρα, περιμένουμε στην Ευρώπη ένα υβριδικό, 4κύλινδρο 2,5λιτρο μοτέρ -ή 2,4 lt. Με το ντίζελ να έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό, θα παραμείνει λοιπόν μόνο η υβριδική έκδοση, ενώ έχει ακουστεί και η φήμη για το 3,5λιτρο διτούρμπινο κινητήρα V6 του LS 500 σε μια υποθετική παραλλαγή IS F, με ιαπωνικά μέσα να διατείνονται και για μια έκδοση με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Supra. Περιπτώσεις που αν ευσταθούν, ακούγεται απίθανο να έρθουν στην Ευρώπη, καθώς θα μας έκανε μεγάλη εντύπωση η Lexus να προχωρούσε σε μια τέτοια επένδυση στη Γηραιά Ήπειρο με την πίεση που υπάρχει για χαμηλές εκπομπές CO2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube