NAIAS 2017 – Επίσημο: Νέο Lexus LS [video]

NAIAS 2017 – Επίσημο: Νέο Lexus LS [video]

Η εντελώς καινούργια ναυαρχίδα της Lexus έχει τεχνολογία αιχμής, έναν νέο V6 με δύο τούρμπο και θα διατεθεί σε 90 χώρες.

Η Lexus παρουσίασε στην Έκθεση του Detroit την 5η γενιά της κορυφαίας της λιμουζίνας LS, που έχει σχεδιαστεί ως «ο νέος παγκόσμιος πολίτης της μάρκας».

Η ναυαρχίδα της Lexus έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και είναι βασισμένη στη νέα πλατφόρμα μοντέλων πολυτελείας GA-L, που ντεμπουτάρισε στο Lexus LC 500 coupe. Το νέο LS είναι χαμηλότερο από το προηγούμενο, έχει φαρδύτερα μετατρόχια και χαμηλότερο κέντρο βάρους για καλύτερο κράτημα στο δρόμο.

«Το LS όχι μόνο θα συμβολίζει τη μάρκα Lexus, αλλά θα ορίζει τα νέας γενιάς αυτοκίνητα πολυτελείας, ενσωματώνοντας την ιαπωνική κουλτούρα και τον πολιτισμό μας», δηλώνει ο Toshio Asahi, αρχιμηχανικός του νέου LS. «Συνεπώς, αυτή η παγκόσμια κορυφή θα πρέπει να φτάνει πολύ πιο πέρα από ό,τι περιμένει ο κόσμος από ένα αυτοκίνητο πολυτελείας».

Οπτικά, το νέο LS είναι ταυτόχρονα γνώριμο και ολοκαίνουργιο. Το εμπρός μέρος θυμίζει το LC 500 coupe και το προφίλ του είναι πιο κομψό και δυναμικό από πριν. Οι στάνταρ τροχοί είναι 19 ιντσών, αλλά προσφέρονται και εντυπωσιακοί 20άρηδες με χρωμέ φινίρισμα και ειδική κούφια ζάντα που μειώνει το θόρυβο κύλισης των ελαστικών.

Μιλώντας για θόρυβο, η Lexus έχει πάρει όλα τα μέτρα για τη μείωσή του. Οι μηχανικοί έχουν συντονίσει την εξάτμιση ώστε να παράγει «έναν πιο επιβλητικό ήχο», αλλά έχουν εγκαταστήσει ένα ενεργό σύστημα εξουδετέρωσης του θορύβου στην καμπίνα, που μηδενίζει κάποιες συχνότητες εκπέμποντας τις αντίθετες σε φάση από τα μεγάφωνα του ηχοσυστήματος.

Αφού εξασφάλισε την απόλυτη ησυχία στην καμπίνα, η Lexus εγκατέστησε στο LS ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα 3D surround της Mark Levinson, με σειρά ηχείων στην οροφή και νέο γραφικό σύστημα interface που υποστηρίζει και τη γραφή με το χέρι. Το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης έχει οθόνη 12,3 ιντσών και η έγχρωμη προβολή head-up display είναι –κατά τη Lexus– η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Το νέο Lexus LS κινεί ένας ολοκαίνουργιος V6 3,5 λίτρων με δύο τούρμπο, που αποδίδει ιπποδύναμη 420 PS και ροπή 61,2 kgm. Και οι δύο τιμές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από εκείνες του V8 στο απερχόμενο μοντέλο.

Ο νέος, πολύ αποδοτικός κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, που έχει ρυθμιστεί για να δίνει «άμεση επιτάχυνση και συνεχή αύξηση της ροπής προς την κόκκινη γραμμή του κινητήρα». Η επιτάχυνση 0-100 km/h υπολογίζεται σε λίγο πάνω από 4,5.

Η Lexus ανακοινώνει ότι θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο LS προς το τέλος της χρονιάς. Οι τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube