Ηλεκτρική BMW M3 ή μήπως iM3;

Ηλεκτρική BMW M3 ή μήπως iM3;

Οι συστάσεις για το τμήμα «M» της BMW περιττεύουν. Το αγωνιστικό τμήμα της βαυαρικής φίρμας φαίνεται πως βαδίζει σε εξηλεκτρισμένα μονοπάτια, έχοντας ανακοινώσει πως θα λανσάρει την πρώτη ηλεκτρική M3 της ιστορίας.

BMW Neue Klasse EV Concept

Και το όνομα αυτής; BMW iM3. Οι επιτελείς των Γερμανών, εδώ και μερικούς μήνες είχαν καταθέσεις στις αρμόδιες επιτροπές, έγγραφα κατοχύρωσης ονομάτων για τη νέα γενιά αυτοκινήτων της, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Εκείνη την περίοδο λοιπόν, έγιναν γνωστά ορισμένα νέα ονόματα, όπως τα X330 και iX330 ως αντικαταστάτες X3 xDrive30i και iX eDrive50.  Οι πιο παρατηρητικοί όμως , ίσως πρόσεξαν έναν νέο λογότυπο που παρέπεμπε στα μοντέλα «Μ». Ο λόγος για το iM3 που παραπέμπει ευθέως στην Μ3, που όπως έχει γίνει γνωστό θα αποκτήσει ηλεκτρική διάδοχο.

H BMW iM3, βασισμένη στην πλατφόρμα Neue Klasse, αναμένεται να ανοίξει την αυλαία της το 2027

BMW Neue Klasse EV concept

Όραμα των ανθρώπων της BMW δεν είναι απλά ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της εταιρείας. Επιθυμούν η ιπποδύναμη των ηλεκτρικών «Μ» να ξεπερνάει εκείνη των θερμικών συνόλων. Σε παλαιότερες δηλώσεις τους άλλωστε, οι υπεύθυνοι του τμήματος «Μ» είχαν παραδεχτεί πως ο στόχος τους είναι να βελτιώνουν συνεχώς τα μοντέλα τους. Αυτό σημαίνει πως αν μία εξηλεκτρισμένη BMW M ή ακριβέστερα iM παρουσιαζόταν ταχύτερη από το θερμικό alter ego της θα έβγαινε στην παραγωγή.

Σχεδιαστικά τώρα, τα νέα μοντέλα θα βασίζονται στη φιλοσοφία Neue Klasse και θα χρησιμοποιούν το πάτωμα με κωδικό ΖΑ0 το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με ισχύς που ξεπερνά τους 700 PS.

BMW Neue Klasse EV concept

O γρίφος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η BMW έχει να κάνει με το βάρος των ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων. Όπως άλλωστε είναι γνωστό, μια BMW M και κατ’ επέκταση iM δεν αρκεί να είναι γρήγορη στις ευθείες. Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού της είναι η απολαυστική, διασκεδαστική και πάνω από όλα ασφαλής σε διαδρομές με στροφές. Σε κάθε περίπτωση, οι μηχανικοί των Βαυαρών έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, με δεδομένο ότι το νέο τους πόνημα δεν θα λανσαριστεί πριν το 2027.

Μέχρι τότε μένει να δούμε, αν έστω και μικρό χρονικό διάστημα η εμβληματική BMW M3 συνυπάρξει με την ηλεκτρική της διάδοχο, την iM3.

BMW M3 Competition
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube