H Ford αναβιώνει το Ford Capri ως ηλεκτρικό crossover

H Ford αναβιώνει το Ford Capri ως ηλεκτρικό crossover

Το Ford Capri είναι έτοιμο να αναβιώσει και πάλι, αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό crossover, όπως επιτάσσει η μόδα της εποχής

Ford Capri

To Ford Capri, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος της δεκαετίας του 1960, κουβαλώντας τον τίτλο της «ευρωπαϊκής Mustang». Έξι δεκαετίες μετά, η Ford είναι έτοιμη να επαναφέρει το όνομα Capri, αυτή τη φορά ως crossover.

Πρόκειται για το δεύτερο αυτοκίνητο της φίρμας που θα βασιστεί στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen. Ως «αδελφάκι» του του νέου Ford Explorer, το επερχόμενο Capri (χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα η ονομασία του) θα τεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως τα Volkswagen ID 5, Volvo C40 και Peugeot e-3008.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Capri Mk1 1969-1973 [video]

Οι πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν από το Autocar αποκαλύπτουν ένα νεανικό κουπέ crossover, με όμορφους LED προβολείς. Κάτω από το καπό, αναμένονται τρεις διαθέσιμες επιλογές ηλεκτροκινητήρων με ισχύ που θα κυμαίνεται μεταξύ 170 PS και 340 PS.

Το Ford Capri, η πάλαι ποτέ «ευρωπαϊκή Mustang» αναμένεται να έρθει ξανά στην αγορά, αυτή τη φορά όμως ως ηλεκτρικό κουπέ crossover

Ford Capri prototype

Ως προς την μπαταρία τώρα, το πιθανότερο σενάριο θέλει το Capri να είναι εξοπλισμένο με μία μπαταρία 52 kWh ή 77, όπως ακριβώς και το VW ID.5 στο οποίο βασίζεται. Κάπως έτσι, η αυτονομία του θα μπορεί να φτάσει τα 500 km στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία και τα 320 km στην έκδοση με την μικρότερη.

Το νέο Capri θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Ford στην Κολονία της Γερμανίας, με τα σενάρια να το φέρνουν στην αγορά προς τα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025, εξαιτίας της καθυστέρησης που προέκυψε στην παραγωγή του Explorer. 

Ford Capri prototype

Φαίνεται λοιπόν πως η Ford, μετά την επιτυχημένη αναβίωση του Puma είναι έτοιμη να δώσει πνοή σε ένα ακόμα εμβληματικό της μοντέλο. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής σχεδίασης της Ford Europe, Amko Leenarts «το κοινό αγκαλιάζει το γεγονός ότι επαναφέρουμε ιστορικά μοντέλα της Ford και τα τοποθετούμε σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως συνέβη με το Puma ή την Mustang Mach E».
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube