H Ferrari Daytona SP3 κυκλοφορεί για πρώτη φορά στο δρόμο [video]

H Ferrari Daytona SP3 κυκλοφορεί για πρώτη φορά στο δρόμο [video]

Για πρώτη φορά μια Ferrari Daytona SP3 εντοπίστηκε στον δρόμο, λίγο καιρό πριν ξεκινήσει η παραγωγή της.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Ferrari παρουσίασε το τρίτο μέλος της οικογένειας Icona, την Ferrari Daytona SP3. Το μοντέλο αποτίνει φόρο τιμής στις 330 P3/4, 330 P4 και 412P οι οποίες κυριάρχησαν στις 24 Ώρες της Daytona το 1967. 

Συνολικά θα κατασκευαστούν 599 κομμάτια της Ferrari Daytona SP3 και η τιμή της θα ξεπερνά τα €2 εκάτ. Οι παραδώσεις στους αγοραστές της θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2022, γεγονός που δίνει αρκετό χρόνο στον κατασκευαστή από το Μaranello να την τελειοποιήσει.

Ferrari Daytona SP3

Έχουμε ήδη δει φωτογραφίες της SP3, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε και ακούμε το μοντέλο εν κινήσει. Στο video που δημοσιεύτηκε, το ιταλικό σούπερκαρ απεικονίζεται καμουφλαρισμένο να κάνει βόλτες σε άγνωστη τοποθεσία. Σε αντίθεση με άλλα πρωτότυπα που είχαν δημοσιευτεί στο παρελθόν, οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες του είναι πλήρως εμφανής. 

Θυμίζουμε ότι αν και η Daytona SP3 βασίζεται σε μια LaFerrari Aperta στην καρδιά της χτυπάει ο V12 6,5 λίτρων της 812 Competizione. To μοτέρ αποδίδει 840 PS, νούμερο ρεκόρ για κινητήρα εσωτερικής καύσης από την Ferrari. H ροπή του αγγίζει τα 700 Νm στις 7.250 rpm. Ο V12 συνδυάζεται με ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. 

Ferrari Daytona SP3

Συνδυασμός που σύμφωνα με την Ferrari χαρίζει στη Ferrari Daytona SP3 μέγιστη ταχύτητα 340 km/h, ενώ χρειάζονται μόλις 2,85'' για να ολοκληρώσει το σπριντ για τα πρώτα 100 km/h από στάση. 

Η κατασκευή της είναι έντονα εμπνευσμένη από τα μονοθέσια της Formula 1, με το πλαίσιο και το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά. Πολλά μέρη της, όπως οι πόρτες και τα μαρσπιέ είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί κέβλαρ στις περιοχές που είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν τα φορτία μιας πρόσκρουσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube