H BMW i7 συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης σε υψηλές θερμοκρασίες [video]

H BMW i7 συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης σε υψηλές θερμοκρασίες [video]

Η BMW i7 διανύει την τελευταία φάση εξέλιξης της με τον κατασκευαστή να δημοσιεύει στιγμιότυπα από τις δοκιμές του ηλεκτρικού σεντάν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Το ηλεκτρικό σεντάν BMW i7 βρίσκεται στην τελευταία φάση εξέλιξης του με τον κατασκευαστή να δημοσιεύει νέες φωτογραφίες και video από τις δοκιμές σε περιβάλλον υψηλής θερμοκρασίας. 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες η εταιρία είχε δώσει στην δημοσιότητα στιγμιότυπα από τις χειμερινές δοκιμές της i7. Αυτή τη φορά, η BMW δήλωσε πως το πρόγραμμα δοκιμών σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας ήταν το απόλυτο τεστ για τα ηλεκτρικά μοτέρ, την μπαταρία και το σύστημα τετρακίνησης. 

Η δοκιμή περιείχε δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων οδήγησης σε υψηλές θερμοκρασίες με υψηλές ταχύτητες, διακυμάνσεις στο υψόμετρο, άπλετη σκόνη και οδήγηση στο χώμα. Επιπλέον, η ομάδα εξέλιξης της BMW δεν παρέλειψε να δοκιμάσει και τη συμπεριφορά του συστήματος τετρακίνησης xDrive σε υψηλές θερμοκρασίες, εξετάζοντας την κατανομή ροπής από τα ηλεκτρικά μοτέρ στους τροχούς.

BMW i7

Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει, και για τον λόγο αυτό, οι δοκιμαστές κατηφόρισαν για πολλά χιλιόμετρα από την κορυφή του βουνού με πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Αν και μπορεί να μην ακούγεται σαν μια δύσκολη αποστολή, σύμφωνα με τον Βαυαρό κατασκευαστή αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το σύστημα διαχείρισης ενέργειας καθώς η μπαταρία είναι πλήρης και δεν μπορεί να ανακτήσει ενέργεια.

Σε τέτοιες συνθήκες, η σωστή λειτουργία του κλιματισμού και η αντοχή των εσωτερικών υλικών είναι υψίστης σημασίας. Η BMW ήθελε να διαβεβαιώσει ότι η i7 έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες στους επιβαίνοντες, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Η BMW παραμένει φειδωλή γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής μπερλίνας. Όμως φημολογείται ότι θα είναι παραπλήσια με αυτά της iX

BMW i7

Υπενθυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό SUV κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία στην έκδοση xDrive50 παράγουν συνολικά 523 PS. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση έρχεται σε 4,6'' και επιταχύνει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική των 200 km/h. Όπως και το iX έτσι και η ηλεκτρική ναυαρχίδα της BMW εικάζεται ότι θα διατίθεται αρχικά στις εκδόσεις xDrive40 και xDrive50 με την κορυφαία έκδοση M60 των 600 PS να ακολουθεί.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 105,2 kWh της έκδοσης xDrive50 προσφέρει στο iX αυτονομία της τάξης των 600 km. Το i7 μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία δεδομένης της πιο αεροδυναμικής σχεδίασης του.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες γύρω από την BMW i7 θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίασή της εντός του 2022 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της 7-Series.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube