H BMW φέρνει έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

H BMW φέρνει έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

Στα άμεσα σχέδια της BMW είναι το λανσάρισμα έξι αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βασισμένα στην πλατφόρμα Neue Klasse μέχρι το 2030.

BMW Neue Klasse

H BMW φαίνεται πως ετοιμάζει την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, η οποία θα έχει ως βάση την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Neue Klasse, που πρωτοείδαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σαλόνι του Μονάχου.

H σταδιακή παρουσίαση των πρώτων βασισμένων στην αρχιτεκτονική Neue Klasse μοντέλων θα ξεκινήσει το 2025. Τα εν λόγω μοντέλα θα εξοπλίζονται με την έκτη γενιά του BMW eDrive, το οποίο σύμφωνα με τους Βαυαρούς αποτελείται από τη μπαταρία ιόντων λιθίου, τον ηλεκτροκινητήρα και το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

H BMW μέχρι το 2030 στοχεύει να παρουσιάσει έξι νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με προηγμένες τεχνολογίες, βασισμένα στην αρχιτεκτονική Neue Klasse

BMW Neue Klasse

Το έκτης γενιάς eDrive Θα προσφέρει 30% μεγαλύτερη αυτονομία και 30% ταχύτερη φόρτιση από το απερχόμενο σύστημα ενώ παράλληλα θα μπορεί να βελτιώσει την απόδοση κατά 25%. Αυτό το νέο σύστημα θα έχει ως βάση αρχιτεκτονική 800V και θα είναι επίσης 40% πιο οικονομικό από το τρέχον σύστημα eDrive. Συν τοις άλλοις, η μπαταρία υψηλής τάσης θα είναι μέρος του αμαξώματος, μειώνοντας έτσι το βάρος αλλά και το κόστος συντήρησης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Neue Klasse θα είναι η νέα iX3, που θα κατασκευάζεται στην Ουγγαρία και θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2025. Μάλιστα, θα υπάρξει και μεγαλύτερη έκδοσή της για την αγορά της Κίνας.

BMW Neue Klasse

Ένα χρόνο μετά, το 2026, τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει ένα ηλεκτρικό σεντάν, ως αντικαταστάτης της 3 Series, με την παραγωγή του να ξεκινά στο Μόναχο και να συνεχίζεται σε δεύτερο χρόνο στο Μεξικό και την Κίνα.

Αργότερα μέσα στο ίδιο έτος θα ακολουθήσει η iX4, με μία πιο κουπέ σχεδίαση, ενώ το 2027 αναμένεται και ένα στέισον μοντέλο. Τέλος, οι Βαυαροί θα προσθέσουν στην φαρέτρα τους και ένα κόμπακτ SUV που θα αντικαταστήσει την iX1.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα, πέρα από τις προηγμένες τεχνολογίες με τις οποίες θα προικίζονται αναμένεται επίσης να φαίνονται πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα της BMW, υιοθετώντας παρόμοια στυλιστικά στοιχεία με το Vision Neue Klasse που παρουσίασε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πέρυσι.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube