Η Neue Klasse φέρνει και το νέο BMW iDrive

Η Neue Klasse φέρνει και το νέο BMW iDrive

Η νέα γενιά του BMW iDrive, που κάνει το ντεμπούτο της στο πρωτότυπο BMW Vision Neue Klasse, είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ανανέωση στο σύστημα infotainment της μάρκας από τότε που εισήχθη στα μοντέλα της.

Με το νέο BMW iDrive, η γερμανική φίρμα εισάγει στην επόμενη γενιά των αυτοκινήτων της μια φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργίας που επιτρέπει ένα εντελώς νέο διαισθητικό είδος αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και οχήματος. Η εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία θα προστεθεί στη φαρέτρα της Neue Klasse από το 2025

Η μελλοντική γενιά του BMW iDrive θα μεταμορφώσει τα αυτοκίνητα της φίρμας σε χώρο μιας μοναδικής ψηφιακής εμπειρίας. Και θα έχει ως κεντρικά στοιχεία απεικόνισης και λειτουργιών το BMW Panoramic Vision, ένα νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, τη νέα κεντρική οθόνη και ένα νέο BMW 3D head-up display.

BMW iDrive

Όπως τονίζει η BMW, η επόμενη γενιά του infotainment επιτρέπει στους σχεδιαστές του εσωτερικού να διαμορφώσουν μια μοντέρνα και χαρακτηριστική για μοντέλο BMW αισθητική, με έμφαση στην απτική και την προηγμένη φωνητική αλληλεπίδραση. 

Το BMW iDrive στη Neue Klasse στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Το νέο BMW Panoramic Vision προσφέρει μια νέα εκδοχή της αντίληψης που έχουν οι οδηγοί στο εσωτερικό μιας BMW καθώς και της προβολής περιεχομένου για όλους τους επιβάτες. 

Το BMW Panoramic Vision βασίζεται σε μια εντελώς νέα τεχνολογία head-up display. Οι πληροφορίες προβάλλονται σε ύψος απόλυτα προσαρμοσμένο στον οδηγό σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. 

Το BMW Panoramic Vision συμπληρώνεται από το νέο BMW 3D head-up display, το οποίο προβάλλει τις απαιτούμενες πληροφορίες, όπως τα συστήματα υποβοήθησης ή την καθοδήγηση κατά την κίνηση του οχήματος, με μεγάλη ακρίβεια με τη μορφή 3D animations στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

BMW iDrive

Με το νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, το μενού του BMW Panoramic Vision και του BMW 3D head-up display μπορούν να ελέγχονται ξεχωριστά σύμφωνα με την αρχή «μάτια στο δρόμο, χέρια στο τιμόνι». Ο χειρισμός είναι βολικός και ακριβής μέσω των πλήκτρων του τιμονιού και αναβαθμίζεται από την ενεργή απτική ανάδραση και την τεχνολογία πολλαπλών επιπέδων. 

Το BMW iDrive στη Neue Klasse εστιάζει στη νέα κεντρική οθόνη με το χαρακτηριστικό στυλ της BMW και τη διαισθητική λειτουργία αφής. Η τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού matrix της νέας κεντρικής οθόνης εξασφαλίζει υψηλή ανάλυση για τις ενδείξεις, ζωηρά χρώματα και ισχυρή αντίθεση, ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού.

Το μελλοντικό BMW iDrive θα συνεχίσει να περιλαμβάνει το QuickSelect που παρουσιάστηκε το 2023. Το σύστημα στη Neue Klasse βασίζεται σε μια ενσωματωμένη αρχιτεκτονική λογισμικού και χρησιμοποιεί την επόμενη γενιά του BMW Operating System. Η έξυπνη συνδεσιμότητα του οχήματος με το BMW Cloud και το ψηφιακό οικοσύστημα του πελάτη δημιουργεί μια εμβυθιστική εμπειρία χρήστη και δίνει μια νέα διάσταση στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-αυτοκινήτου μετατρέποντας τα μοντέλα της Neue Klasse σε χώρους ψηφιακής εμπειρίας.

Πηγή: BMW
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube