H Automobili Pininfarina ετοιμάζει ηλεκτρικό crossover

H Automobili Pininfarina ετοιμάζει ηλεκτρικό crossover

Θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020 και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας.

Η Automobili Pininfarina θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα 4 χρόνια, ανάμεσα στα οποία και ένα premium ηλεκτρικό crossover επιδόσεων όπως αποκαλύπτει το Auto Express.

Τα πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων που θα ακολουθήσουν μετά από το υπεραυτοκίνητο Battista, αναμένεται να είναι πιο προσιτά και να παραχθούν σε μεγαλύτερους αριθμούς χάρη στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα που εξελίσσεται σε συνεργασία με τις Bosch και Benteler. Πρώτο από αυτά ένα νέο ηλεκτρικό crossover που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επερχόμενη Ferrari Purosangue και τη Lamborghini Urus, με τιμή κοντά στις £250.000 (286.590 ευρώ). Όλα τα μοντέλα αναμένεται να παραχθούν σε εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία.

pininfarina

Να θυμίσουμε πως το πρώτο μοντέλο της Automobili Pininfarina είναι το υπεραυτοκίνητο Battista το οποίο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Γενεύης τον Μάρτιο και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 150 μονάδων στο εργοστάσιο του Cambiano στην Ιταλία. Το Battista που χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό σύστημα της Rimac με συνδυαστική απόδοση 1.900 PS και 2.300 Nm ροπής, θα κοστίζει €2 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Pininfarina Battista [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube