Το φθηνό «φαντασματάκι» της Hyundai έρχεται Ευρώπη

Το φθηνό «φαντασματάκι» της Hyundai έρχεται Ευρώπη

Η Hyundai στοχεύει ψηλά με την σειρά Ioniq, αλλά δεν ξεχνά και τα κάτω στρώματα που την καθιέρωσαν στην ευρωπαϊκή αγορά και ετοιμάζει για αυτά ένα πολύ προσιτό και κόμπακτ ηλεκτρικό SUV.

Hyundai Casper

Με τους μεγάλους ευρωπαίους κατασκευαστές να εγκαταλείπουν το Segment-A, η Hyundai -και γενικότερα ο κορεάτικος όμιλος- έχει βάλει στόχο να γίνει ηγέτης στην αγορά αυτοκινήτων πόλης, είτε αυτό αφορά τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες είτε τα αμιγώς ηλεκτρικά. Και σε μεγάλο βαθμό το έχει πετύχει αυτό με το i10, που πρόσφατα δέχθηκε μια ακόμα ανανέωση.

Με την ευρωπαϊκή αγορά να στρέφεται με γοργούς ρυθμούς προς την ηλεκτροκίνηση, η Hyundai δε μπορεί να πανηγυρίζει γιατί το VW up! εγκαταλείπει τη μάχη. Κι αυτό γιατί έχουν ξεπηδήσει νέοι αντίπαλοι στο αμιγώς ηλεκτρικό κομμάτι της αγοράς. Η επιτυχία που σημειώνει τον τελευταίο χρόνο αμιγώς ηλεκτρικό και προσιτό Dacia Spring δεν περνά απαρατήρητη από τους Κορεάτες, που ετοιμάζουν την απάντησή τους. 

H απάντηση της Hyundai στο Dacia Spring θα είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV με τιμή κοντά στα €20.000 

Και αυτή δεν θα είναι τελικά μια ηλεκτρική έκδοση του i10, όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, αλλά ένα SUV η εξέλιξη του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει. Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Hyundai Casper -του μικρότερου SUV που διαθέτει η φίρμα στην γκάμα της και διατίθεται από το 2022 στη Ν. Κορέα και τις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας. 

Hyundai Casper

Με μήκος γύρω στα 3,6 m, το Casper βασίζεται στην πλατφόρμα K1 του i10, αλλά είναι πιο κοντό και πιο στενό από το χάτσμπακ, αλλά και ελαφρώς ψηλότερο. Στις ασιατικές αγορές είναι διαθέσιμο με 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 76 ίππους και έναν τούρμπο TGDi ίδιας χωρητικότητας με 100 PS.

Στα μέρη μας βέβαια, το μικρό SUV θα έρθει με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, το οποίο εκτός απροόπτου θα είναι αυτό που κινεί το KIA Ray EV που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Το τελευταίο διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 86 ίππων και 147 Nm που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 35,2 kWh. Χωρητικότητα ικανή να του εξασφαλίσε4ι αυτονομία για 205 km. Χαρακτηριστικά, που θα επιτρέψουν στο Casper να ανταγωνιστεί το μοντέλο της Dacia.

Όσο για το πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Hyundai Casper, το εμπορικό λανσάρισμα του έχει προγραμματιστεί για το 2024. Αρχικά θα αρχίσει να πωλείται στη Νότια Κορέα και λίγο αργότερα θα εισαχθεί και στις αγορές της Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube