Nέο Hyundai Casper: Ένα μίνι SUV για την Ανατολή; [video]

Nέο Hyundai Casper: Ένα μίνι SUV για την Ανατολή; [video]

Πριν από το ντεμπούτο του στη Νότια Κορέα αργότερα αυτόν τον μήνα, η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του επερχόμενου μικρο-SUV Casper, αποκαλύπτοντας τον εξωτερικό σχεδιασμό του μοντέλου παραγωγής.

Hyundai Casper

Το Hyundai Casper θα είναι το μικρότερο SUV στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της φίρμας. Θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στη N. Κορέα και στη συνέχεια αναμένεται να φτάσει στην Ινδία και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές μέχρι τις αρχές του 2022 -όχι απαραίτητα υπό το ίδιο όνομα. 

Αν και η Hyundai δεν έχει αποκαλύψει επίσημα τις διαστάσεις του Casper, οι αναφορές υποδηλώνουν ότι το μίνι SUV θα έχει μήκος 3,6 m, πλάτος 1,60 και ύψος 1,58 m. To αυτοκίνητο βασίζεται μεν πάνω στην πλατφόρμα K1 του i10, αλλά είναι πιο κοντό και πιο στενό από το χάτσμπακ, αλλά και ελαφρώς ψηλότερο.

Hyundai Casper 

Κάτω από το καπό, το Casper θα φορά έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα του λίτρου με απόδοση 76 άλογα ή έναν τούρμπο TGDi ίδιας χωρητικότητας με 100 ίππους. Και οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Hyundai Casper

Το Casper μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν θα υποστεί τις απαραίτητης φροντίδες για να μπορέσει να λαναριστεί και στην Ευρώπη. Άλλωστε, προσώρας δεν γνωρίζουμε καν αν κάτι τέτοιο βρίσκεται στις προθέσεις και στο σχεδιασμό της εταιρείας ή απλώς το αυτοκίνητο κρίνεται bon pour l’Orient…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube