Φουλ ηλεκτρικό Volvo XC40 μέσα στο 2019

Φουλ ηλεκτρικό Volvo XC40 μέσα στο 2019

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό XC40 T5 Twin Engine (φωτογραφία) θα είναι η μία από τις τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του κόμπακτ SUV που θα λανσάρουν οι Σουηδοί. Τα άλλα δύο θα είναι το επίσης plug-in hybrid T4 Twin Engine και ένα EV θα λανσαριστεί το 2020.

Η Volvo θα αποκαλύψει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του XC40 πριν από το τέλος του έτους, ανέφερε η εταιρεία στην Automotive News Europe, αλλά αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες. Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα τις τεχνικές λεπτομέρειες του επαναφορτιζόμενου υβριδικού XC40 T5 Twin Engine, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2018.

Η προσθήκη ενός μοντέλου BEV στην γκάμα του κόμπακτ SUV των Σουηδών είναι ένα κρίσιμο βήμα για τη Volvo, η οποία θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεών της μέχρι το 2025.

Το XC40 θα είναι το πρώτο BEV από τη σουηδική φίρμα και το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα από το Volvo Car Group. Το πρώτο ήταν το Polestar 2, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο και αποκαλύφθηκε στο κοινό στο εφετινό Σαλόνι της Γενεύης. Και τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στο δρόμο μέχρι το 2020.

To ηλεκτρικό XC40 και το Polestar 2 χρησιμοποιούν την Compact Modular Architecture (CMA), πλατφόρμα που η Volvo εξέλιξη από κοινού με τη μητρική της κινεζική εταιρεία, την Geely. Η CMA υποστηρίζει επίσης τα 01, 02 και 03 της Lynk & CO. Το τρίο της γκάμας της Lynk & CO αντιπροσώπευσε πάνω από 120.000 συνδυασμένες πωλήσεις στην Κίνα πέρυσι. Η Lynk & CO, συνιδιοκτησία της Volvo Cars και της Zhejiang Geely Holding, σχεδιάζει να ανοίξει καταστήματα σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις τον επόμενο χρόνο.

Το XC40, που ήταν το 2018 Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018, είναι Νο 2 στην κατάταξη των παγκόσμιων πωλήσεων της Volvo, πίσω από το μεγάλο αδερφό του, το XC60.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Håkan Samuelsson, δήλωσε ότι αναμένει τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν μέχρι και το 25% των παγκόσμιων πωλήσεων στα μοντέλα που διαθέτουν τέτοιες εκδόσεις. Επί του παρόντος, περίπου το 10% έως το 15% των παγκόσμιων πωλήσεων της Volvo προέρχονται από τα plug-in hybrid. Τέτοια συστήματα κίνησης διατίθενται στα μεσαία και μεγάλα SUV της φίρμας XC90 και XC60, στα στέισον V90 και V60 και στις μπερλίνες S90 και S60.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube