Ετοιμάζεται το πρώτο ηλεκτρικό Volvo

Ετοιμάζεται το πρώτο ηλεκτρικό Volvo

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo Cars θα είναι ένα αυθύπαρκτο χάτσμπακ που θα παρουσιαστεί το 2019.

Το πρώτο αυθύπαρκτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo Cars θα βασίζεται στο πρωτότυπο 40.2 και θα παρουσιαστεί τον Μάιο του 2019.

Το νέο μοντέλο ακολουθεί τα χνάρια του αδελφού πρωτότυπου 40.1 που αποτέλεσε τη βάση για το νέο compact crossover XC40, χωρίς μάλιστα πολλές σχεδιαστικές αλλαγές.

Όταν παρουσιάστηκαν τα δύο πρωτότυπα, το 40.2 ήρθε σαν προάγγελος της νέας γενιάς μικρών οικογενειακών της Volvo Cars, αλλά την μεγαλύτερη είδηση έφερε η ανακοίνωση και οι φωτογραφίες της πλατφόρμας με τα εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά.

Το νέο ηλεκτρικό μικρομεσαίο μοντέλο θα φέρει τον λογότυπο 40 και θα ενστερνιστεί πλήρως τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας. Την παρουσίαση του νέου μοντέλου θα ακολουθήσει και η ηλεκτρική έκδοση του compact crossover XC40.

Όπως συνέβη και με το νέο XC40, έτσι και το επερχόμενο V40 θα βασίζεται στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και θα προσφέρεται, πέρα από βενζινοκίνητο, και ως ηλεκτρικό ή υβριδικό (T5 Twin Engine με 3κύλινδρο θερμικό κινητήρα βενζίνης και ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις).

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube