Ford Vignale Mondeo, στόχος οι επιχειρήσεις

Ford Vignale Mondeo, στόχος οι επιχειρήσεις

Η έκδοση Vignale της Ford Ευρώπης που θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο αρχής γενομένης από το νέο Mondeo, θα στοχεύει πρωτίστως σε επιχειρηματίες καταναλωτές

Η Ford, προσφέροντας αναβαθμισμένα προϊόντα υπό τη φίρμα Vignale, προσβλέπει στην αύξηση του περιθωρίου κέρδους ανά πωλούμενη μονάδα και στην ενισχυμένη ανταγωνιστικότητά της απέναντι σε premium μοντέλα.

Ειδικά για τη μεσαία premium κατηγορία στην οποία θα αναφέρεται το Mondeo Vignale, στόχος είναι οι πωλήσεις της BMW 3 Series που αποτελεί και το best selling μοντέλο της, όπως φυσικά και η Mercedes-Benz C-class, το Audi A4, αλλά και το αναβαθμισμένο νέο Volkswagen Passat. Ο Roelant de Waard, επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων της Ford Ευρώπης είπε ότι «τα υψηλής ποιότητας στοιχεία του Vignale Mondeo θα ενθαρρύνουν τους επιχειρηματίες αγοραστές να το επιλέξουν έναντι ενός premium μοντέλου». Επιπλέον, η χρονομισθωτική δαπάνη του αυτοκινήτου θα είναι αντίστοιχη των γερμανικών premium μοντέλων, ενώ οι υπολειμματικές αξίες θα είναι μεγαλύτερες για το Vignale Mondeo. Βλέπετε, η Ford θα απαγορεύσει «διά ροπάλου» τις πωλήσεις σε αγοραστές χαμηλού κέρδους, όπως οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο de Waard στην Automotive News σε εκδήλωση του αυτοκινητικού Τύπου.

 

Η Ford ξεκίνησε το λανσάρισμα του στάνταρ Mondeo στις ευρωπαϊκές αγορές τον Ιανουάριο και οσονούπω, το πρώτο αυτοκίνητο θα περιέλθει και στα χέρια του DRIVE. Το Vignale Mondeo θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το στάνταρ μοντέλο, στο εργοστάσιο του Μπλε Οβάλ στη Valencia, στην Ισπανία. Για την επιχείρηση αυτή, η Ford δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα στο εργοστάσιο, προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα υψηλού επιπέδου που απαιτείται για την έκδοση Vignale. Η Ford σχεδιάζει να προχωρήσει σε εκδόσεις Vignale και στο μεγάλο MPV της, το S-MAX, αλλά δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη για πότε το προγραμματίζει.

Η Ford δεν έχει ανακοινώσε ακόμη πόσο θα κοστίζει το Vignale Mondeo, αλλά εκτιμούμε και υπολογίζουμε από πληροφορίες ότι θα στοιχίζει περίπου 10% παραπάνω από το πιο ακριβό Mondeo της αγοράς. Στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσουμε ότι το στάνταρ Mondeo ξεκινά στη χώρα μας από €23.635 (5πορτο 1.6 ντίζελ με 115 PS). O de Waard εκτιμά ότι η τιμή του Vignale Mondeo θα αποθαρρύνει τους ιδιώτες αγοραστές: «Θα υπάρχει πολύ περιορισμένος όγκος πωλήσεων σε ιδιώτες με ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο». Οι πωλήσεις του Vignale σε επιχειρήσεις θα καταλαμβάνει το 80-90% των συνολικών πωλήσεων, εκτιμά ο de Waard.

Τα πολυτελή Mondeo και S-MΑΧ θα διατίθενται μέσω των «Vignale Lounge» σε επιλεγμένα σημεία του Δικτύου της Ford που θα είναι διακοσμημένα με τα ίδια πολυτελή υλικά που χρησιμοποιούνται και στα ίδια τα αυτοκίνητα. Οι αγοραστές των Vignale θα απολαμβάνουν και αναβαθμισμένων υπηρεσιών, όπως παραλαβή και παράδοση του αυτοκινήτου από το σπίτι ή το γραφείο όταν χρειάζεται να πάει για σέρβις. «Σε όλη την Ευρώπη θα υπάρχουν 500 “Vignale Lounge” ανάμεσα στα 2.500 σημεία πώλησης του Δικτύου της Ford», είχε δηλώσει ο Gaetano Thorel, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ στην Ευρώπη, το 2013 σε συνέντευξη στην Automotive News Europe. O Thorel είχε πει ότι αναμένει οι πωλήσεις των Vignale  να είναι το 10% των συνολικών πωλήσεων των Mondeo και S-MAX και περίπου το 5% των συνολικών πωλήσεων της Ford. Και όσον αφορά το κόστος, ο Thorel είχε επιβεβαιώσει ότι το τριμ Vignale κοστίζει 10% παραπάνω από το τοπ εξοπλισμένο μοντέλο Titanium.

Η μεσαία κατηγορία στην ευρωπαϊκή αγορά αντιμετωπίζει για έξι συναπτά χρόνια ύφεση στις πωλήσεις της, με τις μάρκες χαμηλού κόστους να προσθέτουν εξοπλισμό για να δελεάσουν τους πιο «άπληστους» και τις premium μάρκες να πριμοδοτούν τα αυτοκίνητά τους για να διεισδύσουν σε πιο οικονομικές κατηγορίες. Η Volkswagen, για παράδειγμα, προσέθεσε στοιχεία που βελτιώνουν την ασφάλεια και υποστηρίζουν την ψυχαγωγία και τη συνδεσιμότητα στο νέο Passat, σε μια προσπάθεια να κρατήσει την πρωτοπορία του αυτοκινήτου μεταξύ των μη premium μοντέλων. Από κοντά και η Citroen που αναβαθμίζει τα μοντέλα της, προσφέροντάς τα και υπό τη φίρμα DS, αλλά και η Renault που διευρύνει την γκάμα των Initiale Paris.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube