Ανεξαρτητοποίηση για την DS το 2015 [video]

Ανεξαρτητοποίηση για την DS το 2015 [video]

Τα μοντέλα DS της Citroën θα ακολουθήσουν την δική τους “πορεία”.

Η θέληση της Citroën να διαφοροποιήσει σε όλους σχεδόν τους τομείς την σειρά μοντέλων DS, δεν είναι κάτι καινούριο.

Θέμα χρόνου ήταν λοιπόν η ανακοίνωση του διαχωρισμού των απλών και των DS μοντέλων της Citroën, με την ανακοίνωση να έρχεται από επίσημα χείλη μέσω των άγγλων συνάδελφων μας. Σε δηλώσεις του στο αγγλικό Autocar, ο Carlos Tavares ανέφερε ότι από το 2015 τα DS θα είναι αυτόνομη μάρκα. Η διαφοροποίηση δεν θα αφορά τις πλατφόρμες ή τις εκθέσεις των αντιπροσώπων, αλλά τις κατασκευαστικές προδιαγραφές στα μηχανικά μέρη και όχι μόνο.

“Στόχος για την επόμενη δεκαετία είναι να μοιάσουμε στην Audi και μέχρι το 2020 να μπορούμε να την ανταγωνιστούμε. Τα DS που θα ακολουθήσουν είναι πολύ ενθουσιώδη μοντέλα και δεν πρόκειται να χτυπήσουν τα γερμανικά premium μοντέλα με τα ίδια τους τα όπλα” είπε ο κ. Tavares.

Και συνέχισε λέγοντας: “Θέλουμε να φέρουμε την γαλλική φινέτσα, την σχεδίαση και τον γαλλικό τρόπο ζωής στις premium κατηγορίες. Οι γερμανοί ανταγωνιστές μας δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, και θα δούμε μερικά πρωτότυπα που θα μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό”.

Στη συνέχεια ο Carlos Tavares ανάφερε ότι η γκάμα των DS θα αποτελείται από έξι μοντέλα στα προσεχή χρόνια, προσθέτοντας στη γκάμα ένα πολυτελές σεντάν για την κινέζικη αγορά, ένα SUV και πιθανόν έναν ανταγωνιστή του Fiat 500 και του Opel Adam.

Στο σαλόνι του Παρισιού τον επόμενο μήνα η DS θα παρουσιάσει το πρωτότυπο DS Divine, μοντέλο που αποτελεί τον σχεδιαστικό προάγγελο των μελλοντικών DS.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube