Ford: Προδιαγραφές για το ηλεκτρικό SUV εμπνευσμένο από τη Mustang

Ford: Προδιαγραφές για το ηλεκτρικό SUV εμπνευσμένο από τη Mustang

Το Μπλε Οβάλ επιβεβαίωσε ότι θα έχει διάφορες επιλογές για το ηλεκτρικό SUV που θα είναι εμπνευσμένο από τη Mustang: Πίσω κίνηση, τετρακίνηση, διαφορετικές μπαταρίες… και μπόνους φόρτιση.

Οι προδιαγραφές του προσεχούς ηλεκτρικού SUV της Ford, ενός μοντέλου που θα είναι εμπνευσμένο από τη Mustang (sic) γίνονται ακριβέστερες. Αν και ο κατασκευαστής έχει αρχικά αναφερθεί σε μια αυτονομία της τάξης των 600 km για την μπαταρία με τη μεγάλη χωρητικότητα, στον κύκλο WLTP, οι Αμερικανοί επανήλθαν διορθώνοντας σε 490 km, στον κύκλο EPA -δοκιμή πιστοποίησης στις ΗΠΑ. 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η πιστοποίηση EPA είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από τον νέο ευρωπαϊκό κύκλο WLTP. Oπότε έχουμε να κάνουμε με μια αυτονομία λίγο κάτω από τα 500 km σε πραγματικές συνθήκες για την έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία που μπορεί να επιλεγεί και ως δικίνητη -πισωκίνητη.

Στην πραγματικότητα θα υπάρχουν διαθέσιμες στο εμπόριο αρκετές διαμορφώσεις για το νέο SUV του Μπλε Οβάλ. Κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, διαφορετικά επίπεδα χωρητικότητας μπαταριών... με προφανείς επιπτώσεις στην τιμή. Η άλλη σημαντική πληροφορία είναι η φόρτιση: Η έκδοση με τις μεγαλύτερες μπαταρίες θα μπορεί να φορτίζεται σε ταχυφορτιστή ισχύος 150 kW, νούμερο ανταγωνιστικό, περιλαμβανομένων των πολύ πρόσφατων μοντέλων, όπως η οικογένεια ID της Volkswagen.

Και μιλώντας για τη Volkswagen, η Ford ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Electrify America, θυγατρική της Volkswagen στην Αμερική που ειδικεύεται στη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δημιουργώντας τη «FordPass». Το SUV θα μπορεί λοιπόν να επαναφορτίζεται σε έναν από τους 12.000 σταθμούς του δικτύου, ο οποίος διαθέτει τερματικά ισχύος μέχρι 350 kW. Προφανώς, το νέο SUV της Ford θα έχει ανώτατο όριο 150 kW, αλλά θα είναι ήδη αρκετό για να εξασφαλίσει ένα «γέμισμα» σχετικά γρήγορα στα μακρινά ταξίδια, που είναι πολύ πιο κοινά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, η Ford θα προσφέρει ένα χρόνο δωρεάν FordPass. Δελεαστική προσφορά, καθώς οι αγοραστές θα έχουν δώδεκα μήνες πολύ γρήγορη, δωρεάν επαναφόρτιση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube