node/36959

Ford: Προδιαγραφές για το ηλεκτρικό SUV εμπνευσμένο από τη Mustang

Το Μπλε Οβάλ επιβεβαίωσε ότι θα έχει διάφορες επιλογές για το ηλεκτρικό SUV που θα είναι εμπνευσμένο από τη Mustang: Πίσω κίνηση, τετρακίνηση, διαφορετικές μπαταρίες… και μπόνους φόρτιση.

Οι προδιαγραφές του προσεχούς ηλεκτρικού SUV της Ford, ενός μοντέλου που θα είναι εμπνευσμένο από τη Mustang (sic) γίνονται ακριβέστερες. Αν και ο κατασκευαστής έχει αρχικά αναφερθεί σε μια αυτονομία της τάξης των 600 km για την μπαταρία με τη μεγάλη χωρητικότητα, στον κύκλο WLTP, οι Αμερικανοί επανήλθαν διορθώνοντας σε 490 km, στον κύκλο EPA -δοκιμή πιστοποίησης στις ΗΠΑ. 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η πιστοποίηση EPA είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από τον νέο ευρωπαϊκό κύκλο WLTP. Oπότε έχουμε να κάνουμε με μια αυτονομία λίγο κάτω από τα 500 km σε πραγματικές συνθήκες για την έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία που μπορεί να επιλεγεί και ως δικίνητη -πισωκίνητη.

Στην πραγματικότητα θα υπάρχουν διαθέσιμες στο εμπόριο αρκετές διαμορφώσεις για το νέο SUV του Μπλε Οβάλ. Κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, διαφορετικά επίπεδα χωρητικότητας μπαταριών... με προφανείς επιπτώσεις στην τιμή. Η άλλη σημαντική πληροφορία είναι η φόρτιση: Η έκδοση με τις μεγαλύτερες μπαταρίες θα μπορεί να φορτίζεται σε ταχυφορτιστή ισχύος 150 kW, νούμερο ανταγωνιστικό, περιλαμβανομένων των πολύ πρόσφατων μοντέλων, όπως η οικογένεια ID της Volkswagen.

Και μιλώντας για τη Volkswagen, η Ford ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Electrify America, θυγατρική της Volkswagen στην Αμερική που ειδικεύεται στη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δημιουργώντας τη «FordPass». Το SUV θα μπορεί λοιπόν να επαναφορτίζεται σε έναν από τους 12.000 σταθμούς του δικτύου, ο οποίος διαθέτει τερματικά ισχύος μέχρι 350 kW. Προφανώς, το νέο SUV της Ford θα έχει ανώτατο όριο 150 kW, αλλά θα είναι ήδη αρκετό για να εξασφαλίσει ένα «γέμισμα» σχετικά γρήγορα στα μακρινά ταξίδια, που είναι πολύ πιο κοινά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, η Ford θα προσφέρει ένα χρόνο δωρεάν FordPass. Δελεαστική προσφορά, καθώς οι αγοραστές θα έχουν δώδεκα μήνες πολύ γρήγορη, δωρεάν επαναφόρτιση.

node/39112
Mercedes-AMG E 53 Coupé

Η Mercedes-Benz κόβει τις «63άρες AMG» από τις E-Class Coupé και Cabriolet

Εάν αναρωτιόσασταν για την άφιξη του V8 στην ανανεωμένη E-Class, να ξέρετε ότι δεν θα υπάρχει πλέον στις κουπέ και κάμπριο. Επομένως θα επιβιώσει μόνο η μπερλίνα AMG E 63, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε Audi RS7 και BMW M8.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Η Mercedes-Benz κόβει τις «63άρες AMG» από τις E-Class Coupé και Cabriolet

Η Mercedes-Benz επανεξετάζει διαρκώς τα πολλά μοντέλα της: Κάποια διατηρούνται, κάποια νέα εμφανίζονται και άλλα εξαφανίζονται. Έτσι μπορεί ο κινητήρας V8 4.0 biturbo της AMG να δίνει σήμερα το παρών σχεδόν σε όλα τα SUV, αρχής γενομένης από την GLC, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την E-Class. Ανανεωμένη εφέτος, μία από τις γηραιότερες Mercedes-Benz μαζί με την C-Class, η Ε διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: μπερλίνα, στέισον, κουπέ και καμπριολέ.

Οι δύο τελευταίες, που επικεντρώνονται περισσότερο στο φαν, δεν θα έχουν πρόσβαση ωστόσο στον διτούρμπινο V8. Σύμφωνα με το αμερικανικό website Motor1, ο Γερμανός κατασκευαστής αποφάσισε να μην εντάσσει πλέον τις 63άρες εκδόσεις AMG στον κατάλογο των E-Class Coupé και Cabriolet, επειδή απλώς «δεν υπάρχει πλέον αυτή η ανάγκη».

Μια περίεργη επιλογή, δεδομένης της λιγότερο οικογενειακής τοποθέτησής τους στην γκάμα της E-Class σε σχέση με την μπερλίνα και τη στέισον. Οι 6κύλινδρες E 53 των 435 ίππων είναι κατά τα φαινόμενα επαρκείς και κατάλληλες για τη Mercedes-Benz σε αυτή την κατηγορία. Και επίσης κατά τα φαινόμενα, δεν θεωρεί πρόβλημα να αφήσει τις Audi και BMW να παίζουν μόνες τους μπάλα με μοντέλα όπως τα RS7 και M8.

node/39108

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Για εκείνους που δεν θέλουν να αγοράσουν SUV αλλά διατηρούν ένα δραστήριο τρόπο ζωής.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Το Jazz Crosstar, δηλαδή η περιπετειώδης έκδοση του νέου Jazz, θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα μοντέλα της Honda με εμφάνιση που θα παραπέμπει σε SUV, καθώς η ιαπωνική φίρμα αναγνωρίζει την αυξημένη ζήτηση τους από το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Honda Jazz

Όπως δήλωσε ο Takeki Tanaka, υπεύθυνος εξέλιξης του Honda Jazz: «Η ζήτηση για συμπαγή πολυχρηστικά οχήματα είναι μια νέα μόδα, και στο μέλλον θα έχουμε μερικές εκδόσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Οι αγοραστές του Jazz ανήκουν σε πολλά διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ, και μας ενδιέφερε συγκεκριμένα να ικανοποιήσουμε πελάτες που ενδιαφέρονται για προηγμένη τεχνολογία και ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Αυτό ήταν το κίνητρό μας για την εξέλιξη του Crosstar.»

«Μερίδα του αγοραστικού κοινού δεν συμμερίζεται την ανάγκη για SUV, λόγω του μεγάλου όγκου και του μειονεκτήματος στην οικονομία καυσίμου. Αυτοί είναι οι πελάτες που δεν θα ήθελαν ένα hatchback ή ένα saloon, αλλά προτιμούν να ξεχωρίζουν με ένα όχημα που να επικοινωνεί προς τα έξω τον δραστήριο τρόπο ζωής τους, και σε αυτούς πιστεύουμε πως το Crosstar ταιριάζει ιδανικά.»

Εκτός από τη Honda, αρκετοί άλλοι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν την τάση της αγοράς για μοντέλα crossover, όπως η Subaru με το XV, η Ford με τα Fiesta Active και Focus Active, η KIA με το xCeed, η Toyota με το Corolla Trek και η Audi με το A1 Citycarver.

[Πηγη: Autocar]