Volkswagen: Επένδυση $ 2 δισ. στις ΗΠΑ για εγκατάσταση ταχυφορτιστών

Volkswagen: Επένδυση $ 2 δισ. στις ΗΠΑ για εγκατάσταση ταχυφορτιστών

Tα σχέδια για να «χτυπήσει» το δίκτυο της Tesla και να μπει και στην αγορά παροχής ρεύματος.

Με το δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla να επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα και να έχει γίνει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο παγκοσμίως, η Volkswagen σχεδιάζει τη δική της αντεπίθεση σχεδιάζοντας ένα δικό της δίκτυο ταχυφορτιστών.

Η Volkswagen Group of American έχει δημιουργήσει μια θυγατρική, την Electrify America, η οποία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης. Η Electrify America προωθεί όλα τα ηλεκτρικά οχήματα (όχι μόνον αυτά που κατασκευάζει η VW) και πρόσφατα ανακοίνωσε και την επέκταση του δικτύου φόρτισης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Electrify America έχει συνεργαστεί με τη Walmart (αλυσίδα σούπερ μάρκετ στις ΗΟΑ) για να εγκαταστήσει περισσότερους από 120 ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο μιας επένδυσης ύψους $ 2 δισ. της εταιρείας για την κατασκευή φορτιστών σε ολόκληρη την Αμερική. Η επέκταση απαιτεί την εγκατάσταση ταχυφορτιστών 150 kW και 350kW DC, οι οποίοι εξασφαλίζουν ταχύτητες φόρτισης αρκετά γρήγορες και μπορούν να προσφέρουν αυτονομία έως και 35 km/λεπτό. Το «μότο» του όλου πρότζεκτ είναι πως «μέχρι να έχετε ψωνίσει το αυτοκίνητό σας θα έχει φορτιστεί πλήρως».

Οι πρώτοι 120 σταθμοί λειτουργούν ήδη και είναι ανοιχτοί στο κοινό σε 34 πολιτείες στις ΗΠΑ. Τα περισσότερα από τα σημεία που επιλέγονται για την εγκατάσταση των φορτιστών αυτών βρίσκονται μακριά από εθνικές οδούς, καθιστώντας τους μια ιδανική στάση για τους ταξιδιώτες. Η Electrify America αναφέρει ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει ακόμη περισσότερους φορτιστές σε πάρκινγκ της Walmart.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube