Ford: Νέο, πιο δυνατό μοτέρ EcoBoost για τη Mustang;

Ford: Νέο, πιο δυνατό μοτέρ EcoBoost για τη Mustang;

Αμερικανοί συνάδελφοι ανακάλυψαν εσωτερικό έγγραφο της Ford για τη Mustang που αναφέρει τη δυνατότητα μιας νέας, πιο ισχυρής έκδοσης του 4κύλινδρου 2.3 EcoBoost.

Οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας στο Hagerty έκαναν μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Ως ειδικός στην ασφάλιση, το Hagerty διαθέτει μια καλά ενημερωμένη βάση δεδομένων για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην αγορά του θείου Σαμ. Και η πρόσβαση στη βάση των σειριακών αριθμών αποκάλυψε ότι η Ford είχε νέα έκδοση της Mustang, με τον 4κύλινδρο EcoBoost των 2,3 λίτρων.

Γνωρίζουμε ότι η Ford έχει μειώσει την ισχύ της Mustang στην Ευρώπη ύστερα από το πρόσφατο φρεσκάρισμα του αυτοκινήτου, αφήνοντας ακόμα μεγαλύτερο κενό ανάμεσα στον 4κύλινδρο 2,3λιτρο EcoBoost και στον 5λιτρο V8. Οπότε τι πιο λογικό η Ford να ετοιμάζει μια πιο ισχυρή έκδοση του του 2,3λιτρου για να γεμίσει το χάσμα μεταξύ των 290 ίππων της βασικής και των 450 ίππων της Mustang V8.
hagerty
Θα ήταν επίσης μια ευκαιρία για τη Ford να αρθεί στο ύψος της πρόσφατης και μεγάλης αντιπάλου της, Chevrolet Camaro, η οποία διαθέτει στην γκάμα μοτέρ V6 με 340 άλογα, ενώ για τη Mustang, ο V6 αποτελεί πλέον νεκρό γράμμα. Η άφιξη μιας 4κύλινδρης Mustang με 330-340 άλογα θα επανέφερε μια απωλεσθείσα ή και νέα πελατεία που πιθανόν απογοητεύτηκε από την απώλεια ισχύος του βασικού μοντέλου. Αλλά και γεμίζοντας το χάσμα των περίπου 15 χιλιάδων που απέχουν μεταξύ τους η 2,3λιτρη και η 5λιτρη V8 Mustang στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Mustang Fastback 2.3 EcoBoost Auto

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube