Fisker Ocean: To ηλεκτρικό SUV έρχεται στην Ευρώπη

Fisker Ocean: To ηλεκτρικό SUV έρχεται στην Ευρώπη

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση του ηλεκτρικού της SUV, του Fisker Ocean στην Ευρώπη. Με βασική τιμή γύρω από τις 42.000 ανάλογα με την αγορά.

Fisker Ocean

Ύστερα από κάποιες δειλές παρουσιάσεις που έγιναν σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης την περασμένη άνοιξη, το Fisker Ocean έρχεται και επισήμως στη Γηραιά Ήπειρο. Και μάλιστα, μπαίνει πολύ δυνατά σε μια κατηγορία όπου εξακολουθούν να κυριαρχούν κατά πλειονότητα high-end και ακριβά μοντέλα. Με τιμή εκκίνησης γύρω από τα 42.00 ευρώ, το Ocean τοποθετείται τιμολογιακά σημαντικά χαμηλότερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές του. 

Η βασική έκδοση του αμερικανικού ηλεκτρικού SUV έχει ισχύ 175 ίππων και ονομαστική αυτονομία 440 km από την μπαταρία LFP (lithium iron phosphate) που κατασκευάζεται από την κινεζική CATL.

Fisker Ocean

Το Fisker Ocean θα παράγεται στην Ευρώπη από τον αυστριακή κατασκευάστρια Magna-Steyr.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι το βασικό επίπεδο του Fisker Ocean δεν θα διατίθεται προς παράδοση πριν από το τέλος του 2022, στην καλύτερη περίπτωση, ή ακόμα και στις αρχές του 2023. Οπότε, το ηλεκτρικό SUV θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή εμπορική σταδιοδρομία του με την έκδοση λανσαρίσματος Edition One που κοστίζει 70.000 ευρώ. 

Βέβαια, το τεχνικό φύλλο της κορυφαίας έκδοσης του Fisker Ocean δεν έχει καμία σχέση με του βασικού. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ηλεκτρομοτέρ αθροιστικής απόδοσης 550 ίππων, τετρακίνηση και ονομαστική αυτονομία 630 km από μπαταρίες NMC (νικέλιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο), ενεργειακά πυκνότερες αλλά και πιο ακριβές

Fisker Ocean

Προφανώς πολύ καλά εξοπλισμένο, στο Fisker Ocean Edition One η οροφή θα καλύπτεται με ηλιακούς συλλέκτες που, σύμφωνα με την αμερικανική φίρμα, θα του επιτρέπουν να κερδίζει έως και 3.000 km αυτονομίας ετησίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube