Fisker Ocean: Η Magna θα κατασκευάζει το e-SUV;

Fisker Ocean: Η Magna θα κατασκευάζει το e-SUV;

Η νέα φίρμα του Henrik Fisker θα μπορούσε να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της αυστριακής κατασκευάστριας Magna για να διασφαλίσει την παραγωγή του πρώτου μοντέλου της, του Fisker Ocean.

Fisker Ocean

«Οι φήμες είναι αληθινές. Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας με τη Magna για να συζητήσουμε περαιτέρω την κατασκευή του Fisker Ocean», επιβεβαίωσε ο Henrik Fisker στο Twitter. «Η διασφάλιση υψηλής ποιότητας, γρήγορης κατασκευής είναι το πιο σημαντικό βήμα για κάθε start-up EV», πρόσθεσε.

Με πρώτη εμφάνιση υπό τη μορφή πρωτοτύπου νωρίτερα φέτος στο CES στο Las Vegas, το Fisker Ocean θα κάνει χρήση των τεχνικών βάσεων της πλατφόρμας MEB του ομίλου Volkswagen. Ένας τρόπος για τον νεαρό κατασκευαστή να προχωρήσει ταχύτερα, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες. Ωστόσο, οι συζητήσεις με την εταιρεία του Wolfsburg συνεχίζονται.

Fisker Ocean

Για τον Fisker, η επίτευξη μια παρόμοιας συμφωνίας με τη Magna θα υπηρετούσε τον ίδιο στόχο. Η κεντρική ιδέα είναι να προχωρήσει ταχύτερα, αποφεύγοντας τις επενδύσεις που απαιτούνται για την κατασκευή ενός εργοστασίου. Στην πράξη, η τελική συμφωνία με τη Magna πιθανόν θα έρθει σε λίγους μήνες. Η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει πριν από το 2022, στην καλύτερη περίπτωση, με το Ocean να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Magna στο Graz της Αυστρίας. Στην ίδια μονάδα που η παράγεται ήδη η i-Pace για λογαριασμό της Jaguar.

Η Magna δεν είναι, ωστόσο, η μόνη βιομηχανική διέξοδος της Fisker που απορρίπτει την κατασκευή εργοστασίου είτε στις ΗΠΑ είτε στην Κίνα.

Fisker Ocean

Σε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο τέλος Ιουλίου, η νεαρή αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει μια γκάμα που συντίθεται από τέσσερα μοντέλα που σχεδιάζει να λανσάρει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Εκτός από την μπερλίνα Emotion που αποκαλύφθηκε το 2018 και το Ocean, δύο ακόμη μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτό το οικογενειακό «πορτρέτο».

Το πρώτο είναι ένα crossover μεσαίου μεγέθους, ενώ το δεύτερο, το κουκουλωμένο που βλέπετε, έχει τη σιλουέτα του pickup.

Fisker EV family

Πρόκειται για ένα μάλλον φιλόδοξο πρόγραμμα που ο κατασκευαστής σκοπεύει να χρηματοδοτήσει μέσω της επικείμενης εισαγωγής του στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube