Φήμες για Porsche Cayenne Coupé GT με τον κινητήρα της Lamborghini Urus

Φήμες για Porsche Cayenne Coupé GT με τον κινητήρα της Lamborghini Urus

Με 650 PS και τις περιποιήσεις των μηχανικών της Porsche, μάλλον πάει για ρεκόρ στο Nürburgring.

Ο Jonny Lieberman του Motor Trend δήλωσε σε ανάρτησή του στο instagram πως μια ανώνυμη πηγή του επιβεβαίωσε ότι ο twin-turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λίτρων που γνωρίζουμε από την Lamborghini Urus θα τοποθετηθεί και σε μια έκδοση GT της Porsche Cayenne Coupé.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό συντάκτη, η ίδια ομάδα που εξέλιξε τις Porsche 911 GT3 και GT2 RS με υπεύθυνο τον Andy Preuninger, βρίσκεται πίσω από την επερχόμενη GT έκδοση της Cayenne Coupé καθώς αυτοί είναι που κατασκεύασαν τον κινητήρα των 650 PS που φορά το SUV της Lamborghini.

Έτσι, η Cayenne Coupé GT5 όπως πιθανότατα θα ονομαστεί, θα έχει όλο το πακέτο ανάρτηση, φρένα, σασί, αεροδυναμική, επιδόσεις που χαρακτηρίζει όλες τις Porsche με προσανατολισμό πίστας. Με αυτό το μοντέλο, η γερμανική εταιρεία είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει ξανά το ρεκόρ του ταχύτερου SUV παραγωγής στο Nürburgring, το οποίο από το Νοέμβριο του 2018 ανήκει στην Mercedes-AMG GLC 63 S με χρόνο 7' 49" 369.

Cayenne Coupe

Να θυμίσουμε πως η Porsche Cayenne Coupé παρουσιάστηκε πριν από τρεις μήνες σε δύο εκδόσεις - η βασική με V6 3,0 λίτρων (340 PS) και η Turbo με V8 4,0 λίτρων (550 PS). Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε εκτός από την GT, θα παρουσιαστεί και μια υβριδική έκδοση Turbo S E-Hybrid με απόδοση έως και 680 PS (όπως και η αντίστοιχη Panamera) που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας.

Ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση των ισχυρότερων Cayenne στην αγορά, καθώς ίσως κλέψουν λίγη από την αίγλη των συγγενικών Lamborghini Urus και Bentley Bentayga Speed.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube