Νέο μικρό σπορ Toyota S-FR για το Τόκιο

Νέο μικρό σπορ Toyota S-FR για το Τόκιο

Η Toyota αποκάλυψε φωτογραφίες και στοιχεία ενός μικρού πισωκίνητου σπορ μοντέλου που θα εκθέσει στο Σαλόνι του Τόκιο.

Η ιδέα πίσω από το πρωτότυπο είναι ένα ελαφρύ, μικρό σπορ μοντέλο που απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα λιτό και διασκεδαστικό μπροστομήχανο, πισωκίνητο αυτοκίνητο.

Το S-FR είναι μόλις 3.990 mm σε μήκος, 1,695 mm σε πλάτος και 1.320 mm σε ύψος, με μεταξόνιο 2.480 mm και τετραθέσια καμπίνα. Το απλό, στρογγυλεμένο σχήμα του τού δίνει χαριτωμένη εμφάνιση και το χτυπητό κίτρινο χρώμα κάνει όμορφη αντίθεση με τη μαύρη σκεπή.

Το εσωτερικό είναι επίσης λιτό. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός και στο ταμπλό υπάρχουν απλά λίγα κουμπιά για τον κλιματισμό, το stop/start, οι θύρες USB και μία πρίζα ρεύματος τοποθετημένη χαμηλά.

Ο λεβιές του χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων είναι κοντός, αλλά η Toyota δεν δίνει στοιχεία για το κινητήριο σύστημα. Λέει απλά ότι παρέχει ομαλή επιτάχυνση, που σε συνδυασμό με την άριστη κατανομή βάρους και τις ανεξάρτητες αναρτήσεις κάνουν το S-FR ευέλικτο και άμεσο στην οδήγηση.

Σύμφωνα με την Toyota, το S-FR απευθύνεται σε άτομα που αγαπούν την οδήγηση και τους αρέσει να εξατομικεύουν το αυτοκίνητό τους. Αν μπει σε παραγωγή, ένα τέτοιο μοντέλο θα πάρει θέση στην γκάμα κάτω από την GT86, αλλά η Toyota δεν λέει αν θα το παράγει.

Παρ’ όλα αυτά, κυκλοφόρησε μια φήμη πριν λίγους μήνες σχετικά με ένα μοντέλο κάτω από την GT86, που θα έχει κινητήρα 1,5 λίτρων 130 ίππων και θα ζυγίζει μόλις 980 kg. Λεγόταν επίσης ότι το μικρό αυτό σπορ μοντέλο θα αντλούσε έμπνευση από το Toyota Sports 800 του 1965 και το 86 Style Cb της ιαπωνικής αγοράς – στοιχεία που δένουν με το S-FR.

Αν οι φήμες αυτές επαληθευτούν, η έκδοση παραγωγής του S-FR concept αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2018.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube