Έτσι ακούγεται το Hyundai Ioniq 5 N [video]

Έτσι ακούγεται το Hyundai Ioniq 5 N [video]

H Hyundai μας δίνει μια πρώτη γεύση από τον ιδιαίτερο ήχο που θα παράγει το Ioniq 5 N και είναι σχεδιασμένος να θυμίζει εκείνους ενός συμβατικού σπόρτσκαρ με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Hyundai Ioniq 5 N

O Κορεάτης κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη ένα teaser του πολυαναμενόμενου Hyundai Ioniq 5 N που θα κάνει ντεμπούτο τον Ιούλιο στο Goodwood Festival of Speed.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για ένα βίντεο που απεικονίζει το ηλεκτρικό μοντέλο να περιηγείται στους δρόμους της Σεούλ και να γυρνάει στην πίστα της μάρκας στην Namyang, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από τον μοναδικό ήχο του που είναι σχεδιασμένος να θυμίζει εκείνους ενός συμβατικού σπόρτσκαρ με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Hyundai Ioniq 5 N

Όπως μας έχει ήδη πληροφορήσει ο σύμβουλος της Hyundai, Albert Biermann, το Ioniq 5 N θα προσφέρει στον οδηγό του παρόμοια αίσθηση με εκείνη ενός i30 Ν DCT, προσομοιώνοντας το κατέβασμα σχέσεων και την αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων ενός διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου.

Τραβώντας ταυτόχρονα και τα δύο paddles πίσω από το τιμόνι ο οδηγός θα ενεργοποιεί τη λειτουργία Virtual Grin Shift (VGN) δίνοντας του τη δυνατότητα να αλλάξει εικονικά σχέσεις. Ταυτόχρονα, το Ioniq 5 N θα διαθέτει και το σύστημα N Sound Plus που παράγει ήχους που θυμίζουν εκείνους ενός συμβατικού σπόρτσκαρ με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Hyundai Ioniq 5 N

Πέρα όμως από τον ήχο, η Hyundai θα εξοπλίσει το Ioniq 5 N με διάφορα καλούδια όπως το N Drift Optimizer. Ένα drift mode που εξετάζει συνεχώς παραμέτρους όπως η γωνία του τιμονιού και μοιράζει την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

Ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει ακόμα e-LSD (ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό) και σύστημα N Torque Distribution που επιτρέπει στο οδηγό να επιλέξει μέσω των οδηγικών προφίλ την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

Τέλος, η μάρκα υπόσχεται ότι η αυτονομία του Ioniq 5 N θα είναι ελάχιστα μειωμένη σε σχέση με το απλό τετρακίνητο Ioniq 5 καθώς θα θα χρησιμοποιεί μπαταρίες νέας γενιάς που θα έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και μεγαλύτερη χωρητικότητα διατηρώντας ωστόσο τις διαστάσεις της μπαταρίας των 77,4 kWh που συναντάμε στο συμβατικό αδελφάκι του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube