Mε μπαταρίες νέας γενιάς το Hyundai Ioniq 5 N

Mε μπαταρίες νέας γενιάς το Hyundai Ioniq 5 N

Το πολυαναμενόμενο Hyundai Ioniq 5 N θα εξοπλίζεται με μπαταρίες νέας γενιάς που θα είναι ίδιες σε μέγεθος με του συμβατικού Ioniq 5, αλλά θα προσφέρουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Hyundai Ioniq 5 N

Με το ντεμπούτο του Hyundai Ioniq 5 N να είναι προγραμματισμένο για τον Ιούλιο, στο φετινό Goodwood Festival of Speed, η κορεάτική μάρκα επιστρέφει με νέες πληροφορίες για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της που θα φέρει την επιγραφή «Ν».

Ο σύμβουλος πια της Hyundai, Albert Biermann, κατά τη διάρκεια των ψυχρών δοκιμών του μοντέλου στη Σουηδία ανέφερε ότι η αυτονομία του Ioniq 5 N θα είναι ελάχιστα μειωμένη σε σχέση με το απλό τετρακίνητο Ioniq 5. 

Hyundai Ioniq 5 N

Αυτό οφείλεται στο ότι το «καυτό» ηλεκτρικό μοντέλο θα χρησιμοποιεί μπαταρίες νέας γενιάς που θα έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και μεγαλύτερη χωρητικότητα διατηρώντας ωστόσο τις διαστάσεις της μπαταρίας των 77,4 kWh που συναντάμε στο συμβατικό αδελφάκι του.

Όσο για την ισχύ του, αναμένεται να αγγίζει του 600 ίππους ξεπερνώντας έτσι το Kia EV6 GT.

Hyundai Ioniq 5 N

Φυσικά, η Hyundai θα εξοπλίσει το Ioniq 5 N με διάφορα καλούδια όπως το N Drift Optimizer. Ένα drift mode που εξετάζει συνεχώς παραμέτρους όπως η γωνία του τιμονιού και μοιράζει την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει ακόμα e-LSD (ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό) και σύστημα N Torque Distribution που επιτρέπει στο οδηγό να επιλέξει μέσω των οδηγικών προφίλ την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube