Έτοιμο για το λανσάρισμά του το νέο Nissan Qashqai [video]

Έτοιμο για το λανσάρισμά του το νέο Nissan Qashqai [video]

Την ερχόμενη Πέμπτη θα παρουσιαστεί η δεύτερη γενιά του μοντέλου.

Η Nissan θέλει να δημιουργήσει αρκετό ντόρο με την δεύτερη γενιά του Qashqai και μας δείχνει ένα βίντεο με την εξέλιξη του μοντέλου, σε συνέχεια της φωτογραφίας που μας παρουσίασε την Δευτέρα.

Η Nissan αφήνει πολλές υποσχέσεις και μιλά με μεγάλα λόγια, καθώς σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα «η εξέλιξη του νέου Qashqai ήταν τόσο ενδελεχής που δεν έμεινε καμιά πέτρα του πλανήτη αγύριστη».

Οι ελάχιστες πληροφορίες που διαθέτουμε αναφέρουν ότι το ιαπωνικό crossover θα διατίθεται στη νέα του γενιά με κινητήρα τούρμπο 1,2 λίτρων. Το συγκεκριμένο μοτέρ θα είναι 4κύλινδρο τεχνολογίας DIG-S -με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση- και θα αποδίδει 115 ίππους.

Πέρα από το συγκεκριμένο μοτέρ, το νέο Qashqai θα περιλαμβάνει στην γκάμα του και δυο γνωστούς ντίζελ. Τον 1.5 dCi των 110 ίππων και τον 1.6 dCi με τους 130 ίππους. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF (Common Module Family), πάνω στην οποία θα βασιστούν τα περισσότερα μελλοντικά μοντέλα των Nissan και Renault. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά τη νέα πλατφόρμα είναι ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και υβριδικό σύστημα κίνησης. Ακόμα, έκδοση Qashqai+2 δεν θα προσφέρεται καθώς τον ρόλο του 7θέσιου SUV/Crossover έχει αναλάβει το νέο X-Trail.

Η παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του Nissan Qashqai έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ημέρα που θα παρουσιαστούν οι επίσημες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube