Eτοιμάζεται το ΜΙΝΙ Αceman

Eτοιμάζεται το ΜΙΝΙ Αceman

Το MINI Aceman αποκτά σιγά σιγά σάρκα και οστά και ως πρωτότυπο δοκιμών εξέλιξης προς το παρόν, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2024.

Πριν από λίγους μήνες ταξιδέψαμε μέχρι το Ντίσελντορφ για να γνωρίσουμε από κοντά το Aceman σε μορφή πρωτότυπου. Σήμερα, φαίνεται ότι το Aceman έχει περάσει ήδη στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής του ώστε να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2024.

To Αceman θα είναι το πρώτο μοντέλο της ΜΙΝΙ που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Spotlight που εξελίσσεται από την BMW και την Great Wall Motors. Την ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί και η ηλεκτρική έκδοση της νέας γενιάς του MINI Hatchback

Το νέο ηλεκτρικό crossover θα καλύπτει το κενό ανάμεσα στο MINI Hatchback και το νέο Countryman που αναμένεται να μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις. Το μήκος του concept που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο ανέρχεται στα 4,05 m ενώ το πλάτος και το ύψος του αγγίζουν τα 1,99 m και 1,59 m αντίστοιχα. 

ΜΙΝΙ Αceman

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στη βάση της γκάμας του θα βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh που θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 183 PS. Η ισχυρότερη έκδοση S θα χρησιμοποιεί ένα μοτέρ ισχύος 225 PS με μια μεγαλύτερη μπαταρία 50 kWh που θα του προσφέρει αυτονομία περίπου 400 km.

Αν και το πρωτότυπο εξέλιξης του Aceman που πιάστηκε από τον φακό ήταν καμουφλαρισμένο, το νέο crossover φαίνεται ότι θα κινείται στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της MINI που θα λανσάρει το νέο Hatchback.

Παράλληλα, το Aceman παραγωγής αναμένεται να διατηρήσει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο που θα συμβάλλουν στον περιπετειώδη χαρακτήρα του όπως τα προστατευτικά μαύρα πλαστικά γύρω από το αμάξωμα και η προαιρετική σχάρα οροφής με ιδιαίτερη σχεδίαση.

ΜΙΝΙ Αceman

Περνώντας στο εσωτερικό, το ταμπλό θα διατηρήσει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο, με μίνιμαλ σχεδίαση, ελάχιστα φυσικά κουμπιά και μια στρογγυλή οθόνη αφής για το infotainment να δεσπόζει στο κέντρο. 

Τέλος να θυμίσουμε ότι στόχος της MINI είναι από το 2027 το 50% και πλέον των πωλήσεών της να αφορά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από το 2030 να είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη μάρκα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube