Οι τελευταίες δοκιμές του νέου MINI Hatchback

Οι τελευταίες δοκιμές του νέου MINI Hatchback

Το νέο MINI Hatchback εντοπίστηκε να κάνει τις τελευταίες του δοκιμές εξέλιξης, λίγους μήνες πριν παρουσιαστεί και επίσημα στο κοινό.

Το νέο MINI Hatchback απαθανατίστηκε για άλλη μια φορά να δοκιμάζεται στο δρόμο. Αυτή τη φορά το καμουφλάζ δείχνει να κρύβει από κάτω του την καυτή έκδοση John Cooper Works, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι μεγάλοι τροχοί με τις κόκκινες δαγκάνες φρένων, η πιο επιθετική σχεδίαση προφυλακτήρα και ο διαχύτης στο πίσω μέρος.

Είναι πολύ πιθανό η έκδοση John Cooper Works του νέου μοντέλου να είναι η τελευταία με θερμικό μοτέρ καθώς η MINI έχει ανακοινώσει ότι το μέλλον της σειράς θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

MINI Hatchback

Το νέο MINI χάτσμπακ θα συνεχίσει να παράγεται στη Βρετανία, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης που ορίζεται ως το «σπίτι της ΜΙΝΙ». Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται από το 2025 και το ΜΙΝΙ Convertible, το οποίο σήμερα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της VDL Nedcar στην Ολλανδία.

Το βρετανικό μοντέλο θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με μια επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης και ως EV, με τη ΜΙΝΙ να λέει πως τα αυτοκίνητα με τους συμβατικούς κινητήρες θα συνεχίσουν να διατίθενται σε περιοχές που δεν είναι έτοιμες να κάνουν τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του νέο ΜΙΝΙ Hatchback αναμένεται να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα FAAR της BMW, εξέλιξη της πλατφόρμας UKL που χρησιμοποιείται από τα σημερινά μοντέλα.

MINI Hatchback

Παράλληλα, οι ηλεκτρικές εκδόσεις του ΜΙΝΙ Hatchback νέας γενιάς εξελίσσονται από κοινού από την BMW και την Great Wall Motor. Θα κατασκευάζονται στην Κίνα και θα πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Αναφορικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης η ΜΙΝΙ διευκρίνισε πως το 2025 θα βγει από την γραμμή παραγωγής το τελευταίο αυτοκίνητο με τέτοιον κινητήρα. Στόχος είναι από το 2027 το 50% και πλέον των πωλήσεών της να αφορά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από το 2030 να είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη μάρκα. 

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η επόμενη γενιά του 3θυρου μοντέλου του θα κυκλοφορήσει νωρίς μέσα στο 2023, κάτι που σημαίνει πως η επίσημη αποκάλυψή του θα γίνει προς τα τέλη της χρονιάς.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube