Ετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίασή του το νέο VW Touareg

Ετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίασή του το νέο VW Touareg

Το νέο μεγάλο SUV της VW θα παραπέμπει αισθητικά στο πρωτότυπο T-Prime και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το 2018.

Η τρίτη γενιά του VW Touareg θα κάνει ένα αξιοσημείωτο άλμα προς τα εμπρός σε τομείς όπως η τεχνολογία, η σχεδίαση και η συνδεσιμότητα, με στόχο να δώσει έναν πιο premium αέρα στο μοντέλο που θα το βοηθήσει να κοντράρει τις ακριβές επιλογές της κατηγορίας.

Οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο, μας δείχνουν πως θα μοιάζει το νέο μεγάλο SUV της VW όταν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Η VW τοποθετεί τον εαυτό της μέσα στο Group ως ο πιο mainstream premium κατασκευαστής, με το κύρος της να βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό της Audi σε σχέση με τις SEAT και Skoda. Το πρώτο μοντέλο που θα προσπαθήσει να ανεβάσει επίπεδο την VW είναι το Arteon, μιας και θέλει να κοντράρει μοντέλα όπως η BMW 4 Gran Coupe. Το σκαλοπάτι όμως σε αυτόν τον τομέα, ευελπιστεί η VW να το ανέβει με το νέο Touareg.

Ο Επικεφαλής Προγραμματισμού της γκάμας των μεσαίων και μεγάλων μοντέλων της VW , Dr. Elmar-Marius Licharz, αναφέρει, «Πρόκειται για ένα μεγάλο άλμα του Touareg σε αυτό που εμείς θεωρούμε premium. Δηλαδή νεανικό, με μεγάλη δυνατότητα σύνδεσης και cool. Αυτή είναι η άποψή μας».

Η νέα αυτή «αρχή» ξεκινάει με την σχεδίαση, με το σχεδόν τελικό αποτέλεσμα να το έχουμε δει και στο δρόμο, καθώς κυκλοφορούν πρωτότυπα του νέου Touareg με ελάχιστο καμουφλάζ. Όπως μπορούμε να δούμε, θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο T-Prime που παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Πεκίνο το 2016. Οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που βλέπετε μας δίνουν μια σαφή εικόνα για το πώς θα μοιάζει η τρίτη γενιά του μεγάλου SUV της VW.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη μάσκα με τις χρωμιομένες γρίλιες που «δένουν» με τα φώτα τύπου LED, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και οι εντονότερες ακμές. Όπως μάλιστα αναφέρει και ο Licharz, «Η σχεδίαση του Touareg δεύτερης γενιάς δεν ήταν αρκετά "επιθετική" σε σχέση με αυτήν της πρώτης. Η νέα γενιά θα είναι αρκετά πιο καλαίσθητη, με περισσότερα SUV στοιχεία, και αυτό από μόνο αποτελεί ένα άλμα για το Touareg».

Πέρα από τη νέα εμφάνιση, το νέο Touareg θα έχει και αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις. Την βάση θα αποτελεί η διαμορφώσιμη πλατφόρμα MLB Evo που χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων η τελευταία γενιά του Audi Q7 και η Bentley Bentayga. Από πλευράς διαστάσεων, το νέο μεγάλο SUV της VW θα έρθει αρκετά κοντά στο πρωτότυπο T-Prime, πράγμα που σημαίνει ότι το μεταξόνιο θα μεγαλώσει κατά τουλάχιστον 10 cm και το συνολικό μήκος κατά 20 cm.

Η χρήση της νέας πλατφόρμας θα φέρει και μια αρκετά πιο «φρέσκια» γκάμα 6κύλινδρων και 8κύλινδρων κινητήρων. Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις ενός νέου 3λιτρου V6 πετρελαιοκινητήρα με 220 και 275 ίππους, και φυσικά ένας V8 πετρελαίου. Μια νέα ακόμα προσθήκη θα αποτελεί και η plug-in υβριδική έκδοση GTE με δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Στόχος της VW για τη νέα αυτή έκδοση είναι να έχει ηλεκτρική αυτονομία 50 km.

Στην καμπίνα, το νέο Touareg θα μας παρουσιάσει το μέλλον της VW και τίποτα δεν θα παραπέμπει στο παρελθόν. Ο Licharz είπε για το εσωτερικό, «Θα ακολουθήσει την “εικόνα” του πρωτότυπου T-Prime, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον για εμάς για να δούμε κατά πόσο “δουλεύει” η μεγάλη ψηφιακή πλατφόρμα στην καμπίνα».

Η καμπίνα του T-Prime Concept περιλαμβάνει μια οθόνη 15” στην κεντρική κονσόλα που συνοδεύεται και από ψηφιακό πίνακα οργάνων νέας γενιάς. Η ιδέα πίσω από αυτό έχει ως στόχο να δώσει στον οδηγό την δυνατότητα να ρυθμίσει και να εξατομικεύσει το περιβάλλον, σύμφωνα με το γούστο του.

[Πηγή: Auto Express UK, Avarvarii]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube