Ετοιμάζεται η plug-in hybrid έκδοση της νέας Mercedes-Benz A-Class

Ετοιμάζεται η plug-in hybrid έκδοση της νέας Mercedes-Benz A-Class

Η τέταρτη γενιά του μικρομεσαίου hatchback της Mercedes-Benz θα αποκτήσει υβριδικό σύστημα κίνησης EQ Power για πιο «καθαρή» εκπνοή και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων A-Class με μία νέα plug-in hybrid έκδοση.

Το νέο σύστημα κίνησης, που αποτελεί μέρος της εξέλιξης των συστημάτων EQ Power για διάφορα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, θα φέρει στη νέα A-Class μειωμένους ρύπους και δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για μερικά km.

Το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης θα τοποθετεί και σε άλλα μοντέλα της Mercedes-Benz, όπως η επερχόμενη τρίτη γενιά της B-Class και το νέο compact SUV με το όνομα GLB. Το νέο PHEV σύστημα δοκιμάζεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες σε πρωτότυπα της A-Class και αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην Έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την νέα Mercedes-Benz A 200

Παρά το γεγονός ότι η Mercedes-Benz δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τη νέα έκδοση, αναφορές στον βρετανικό Τύπο κάνουν λόγο για συνδυασμό του νέου 1.4 Turbo 163 PS με ηλεκτροκινητήρα 90 ίππων που θα εφοδιάζει την έκδοση A 250e 4MATIC. Όπως μαρτυρά και η ονομασία της έκδοσης, ο θερμικός κινητήρας θα δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και ο ηλεκτρικός στους πίσω, χαρίζοντας χαρακτηριστικά «τετρακίνητου».

Ακόμα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από την Mercedes-Benz, το νέο plug-in hybrid σύστημα κίνησης θα συνδυάζεται και με μία πιο «ήπια» σε απόδοση έκδοση του συγκεκριμένου θερμικού κινητήρα, με 136 ίππους από τον 1.4 Turbo, που θα δημιουργήσει την έκδοση A 220e 4MATIC.

Mercedes-Benz A-Class 2018 Interior

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube