Έρχονται οι ηλεκτρικές BMW i1 και i2

Έρχονται οι ηλεκτρικές BMW i1 και i2

Η BMW ετοιμάζει τις νέες ηλεκτρικές i1 και i2. Τα δύο μοντέλα αναμένεται να μπουν στην παραγωγή το 2027 και το 2028 αντίστοιχα και θα βρίσκονται στη βάση της ηλεκτρικής γκάμας του κατασκευαστή.

Μετά από 8 ½ χρόνια στην αγορά και περισσότερες από 250.000 πωλήσεις σε πάνω από 74 χώρες, η BMW έριξε τίτλους τέλους στην i3, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, χωρίς να έχει ακουστεί κάτι για πιθανό διάδοχό του.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου, η BMW δεν ετοιμάζει απλά τον αντικαταστάτη της i3, αλλά σκοπεύει να προσθέσει στην γκάμα της δύο μικρά και προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα. Το μικρότερο από τα δύο θα ονομάζεται i1, έχει ήδη αποκτήσει εσωτερικά την κωδική ονομασία ΝΒ0 και θα μπει στην παραγωγή το Νοέμβριο του 2027. 

BMW

Το δεύτερο θα ονομάζεται i2 με τη παραγωγή του να ξεκινά τον Ιούλιο του 2028. Και τα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα κατασκευάζονται στη Γερμανία και θα μείνουν στην γραμμή παραγωγής μέχρι το 2035.

Η i1 θα έχει πιθανότατα χάτσμπακ αμάξωμα αποτελώντας την ηλεκτρική έκδοση της 1-Series, ενώ άγνωστο παραμένει εάν η i2 θα είναι κουπέ όπως η 2-Series Coupé ή θα είναι MPV όπως η 2-Series Active Tourer.

BMW

Όπως και να έχει και τα δύο μοντέλα θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse που εξελίσσεται από τη BMW και θα κάνει ντεμπούτο το 2025. Η νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα προσθιοκίνητων, πισωκίνητων ή ακόμα και τετρακίνητων διατάξεων με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών και διαφορετικά μεγέθη μεταξονίων και μετατροχίων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube