BMW: Tίτλοι τέλους για το i3 με συλλεκτική έκδοση

BMW: Tίτλοι τέλους για το i3 με συλλεκτική έκδοση

Μετά από 8 ½ χρόνια στην αγορά, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW ρίχνει αυλαία με μια μοναδική έκδοση που θα παραχθεί σε 18 μόλις αντίτυπα.

Η εντυπωσιακή πορεία του BMW i3 σταματά, δίνοντας τη σκυτάλη στα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της βαυαρικής εταιρείας. Το μοντέλο που θα την αντικαταστήσει θα είναι η επερχόμενη ηλεκτρική έκδοση της X1, η iX1, ωστόσο η BMW αποτίνει φόρο τιμής στο μοντέλο που την έβαλε μέσα στην ηλεκτρική εποχή, με μια μοναδική έκδοση 18 μόλις μονάδων.

ΒMW i3 Honors Final

Η τελευταία έκδοση του i3 παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στους ισάριθμους τυχερούς πελάτες της μέσα από μια ειδική τελετή που έγινε στις εγκαταστάσεις της BMW στο Welt της Γερμανίας. 

Η έκδοση  ξεχωρίζει από την εντυπωσιακή χρυσή απόχρωση με τις μαύρες λεπτομέρειες, ενώ βάση γι’ αυτή αποτέλεσε η έκδοση i3s των 184 PS και η μπαταρία των 44,2 kWh αυτής.

BMW Honors Final

Συνολικά, η BMW πούλησε περισσότερα από 250.000  i3 παγκοσμίως (σ.σ σε 74 χώρες), γεγονός που το καθιστά το πιο επιτυχημένο ηλεκτροκίνητο όχημά της μέχρι σήμερα όσον αφορά τις καθαρές πωλήσεις και ένα από τα πιο επιτυχημένα EV όλων των εποχών. Εκτός από αυτό όμως το i3 ήταν και το αυτοκίνητο που ουσιαστικά μας σύστησε την ηλεκτροκίνηση, οπότε σίγουρα θα μας λείψει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube