Έρχεται την άνοιξη το νέο VW Transporter [video]

Έρχεται την άνοιξη το νέο VW Transporter [video]

Το VW Transporter, το εμβληματικό βαν της VW είναι έτοιμο να περάσει στην έβδομη γενιά του, προσαρμοσμένο στις τεχνολογικές απαιτήσεις της εποχής.

VW Transporter

Το VW Transporter έχει γράψει τη δική του, μοναδική ιστορία στην κατηγορία των βαν. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κυκλοφορεί για πάνω από 70 χρόνια, αλλά πολύ περισσότερο ότι αποτέλεσε ένα αυτοκίνητο-σύμβολο για το κίνημα των χίπις κατά τη δεκαετία του 1960.

Το Wolfsburg, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το επερχόμενο λανσάρισμα της έβδομης γενιάς του VW T7 Transporter, το ντεμπούτο της οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2024.

Σε ένα πρόσφατο teaser video που κυκλοφόρησε, η VW τοποθετεί το Transporter ως ένα βαν με επίκεντρο τις επιχειρήσεις, με διαφορετικό χαρακτήρα από το οικογενειακό Multivan και το αμιγώς ηλεκτρικό ID.Buzz.

H έβδομη γενιά του VW Transporter θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2024, με ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων

VW Transporter

Το T7 Transporter στοχεύει με την ποικιλία των κινητήριων συνόλων που θα προσφέρει, να καλύψει τις ανάγκες όσο το δυνατών περισσότερων καταναλωτών, φέρνοντας στην αγορά εκδόσεις ντίζελ, plug-in hybrid και φυσικά αμιγώς ηλεκτρικές. Σκοπός άλλωστε των Γερμανών, είναι να καταστήσουν το VW T7 Transporter «το κατάλληλο βαν για όλους».

Η γκάμα μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει πάνελ βαν σε διαφορετικά μήκη και ύψη, ένα με καρότσα και διπλή καμπίνα, ένα Kombi και ένα λεωφορείο Caravelle κατάλληλο για τη μεταφορά πολλών επιβατών.

Προς ώρας, δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες γύρω από τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου. Εικάζεται όμως θα μοιράζεται το ίδιο δάπεδο (και όχι μόνο) με το Ford Transit, Tourney και Custom, λόγω της συνεργασίας μεταξύ Ford και VW στα επαγγελματικά αυτοκίνητα, όπως συνέβη στην περίπτωση Ranger και Amarok.

VW Transporter

Η VW σχεδιάζει να ξεκινήσει τις προπωλήσεις του νέου Transporter στη Γερμανία πριν από το τέλος του 2023, καλώντας τις εταιρίες που ενδιαφέρονται για το T7 Transporter να κάνουν έγκαιρες κρατήσεις.

 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube