Έρχεται το πρώτο hypercar της Red Bull [video]

Έρχεται το πρώτο hypercar της Red Bull [video]

H Red Bull ετοιμάζεται πυρετωδώς για την αποκάλυψη του πρώτου της hypercar, το οποίο μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε και στο δρόμο!

Red Bull RB17

Ήταν Ιούνιος του 2022 όταν η Red Bull Advanced Technologies είχε αποκαλύψει το RB17, ένα hypercar που προοριζόταν αποκλειστικά για την πίστα.

Τα πλάνα της εταιρείας ήθελαν το αυτοκίνητο να μπαίνει στην παραγωγή το 2025. Από ένα σημείο και μετά όμως, η Red Bull δεν έδινε στην δημοσιότητα καμία πληροφορία γύρω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Η σιγή όμως των αυστριακών έσπασε δια στόματος Christian Horner, με τον CEO της εταιρείας να παραδέχεται σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sky Sports πως «πρώτο σπορ αυτοκίνητο για πίστα της εταιρείας θα αποκαλυφθεί το 2024».

O CEO της Red Bull, Christian Horner παραδέχτηκε πως το hypercar προδιαφραφών πίστας της εταιρείας θα αποκαλύφθεί το 2024, αφήνοντας παράλληλα και ανοιχτό παράθυρο για μία έκδοση δρόμου

Christian Horner

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Red Bull κάνει pit stop στο σκοτάδι [video]

Σύμφωνα με τον Horner, το έργο αυτό είναι δημιούργημα του Andrian Newey, του σχεδιαστή και επικεφαλής τεχνικού τομέα της Red Bull. O Newey είχε λευκή επιταγή μιας και δεν υπήρξε κανένας απολύτος περιορισμός.

Σχεδιαστικά τώρα, θα ασπαστεί την φιλοσοφία του ground effect, με ρυθμιζόμενες «ποδιές» στα πλάγια και blowndiffuser (μία σχεδιαστική λύση που προκρίθηκε από τον Newey στο μονοθέσιο της ομάδας το 2011).

Επιπλέον, ο Horner και η Red Bull συνολικά εξετάζουν το ενδεχόμενο και για μία έκδοση δρόμου του hypercar, που θα υπόκειται σε περιορισμούς αλλά θα είναι κοντά στη φιλοσοφία της Aston Martin Valkyrie, το έτερο δημιούργημα του Adrian Newey.Πνοή στην RB17 θα δίνει ένας κινητήρας V8 twin-turbo με ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 1.250 PS.

Ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε από που θα προέρχεται το ηλεκτρομοτέρ της RB17, μιας κα δεν είναι βέβαιο το κατά πόσο το τμήμα της Red Bull Powertrains, που από το 2026 θα συνεργάζεται με τη Ford στη Formula 1, θα κατασκευάζει το μοτέρ του hypercar.

 

 

 

 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube