RB17: Η Red Bull ετοιμάζει hypercar

RB17: Η Red Bull ετοιμάζει hypercar

H Red Bull μπαίνει στο παιχνίδι των hypercar με το RB17. Θα έχει πάνω από 1.100 PS, θα κοστίζει περίπου €6 εκατ. και θα κατασκευαστούν συνολικά μόλις 50 κομμάτια.

Red Bull RB17

To παιχνίδι των hypercar θα αποκτήσει έναν νέο παίκτη που ακούει στο όνομα Red Bull Advanced Technologies. Για όσους δεν την γνωρίζουν, η τελευταία αποτελεί το μηχανολογικό τμήμα της Red Bull Racing. Σήμερα, η Red Bull Advanced Technologies ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει την εξέλιξη του RB17, ενός hypercar που θα έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα όπως η Aston Martin Valkyrie και η Mercedes-AMG One.

Το νέο RB17 θα μεταφέρει την τεχνογνωσία της Red Bull Racing από την Formula 1 στον δρόμο και θα είναι σχεδιασμένο δια χειρός Adrian Newey. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι στη καρδιά του RB17 θα βρίσκεται ένα υβριδικό σύστημα με το θερμικό του μέρος να είναι ένας twin-turbo V8 και την συνδυαστική απόδοση να ξεπερνά τους 1.100 PS. Θα βασίζεται σε μια ανθρακονημάτινη «μπανιέρα» και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα διαθέτει «το πιο προηγμένο σύστημα ground effect που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής».

Red Bull RB17

Στόχος της Red Bull Advanced Technologies είναι ξεκινώντας από το 2025, να κατασκευάσει συνολικά 50 κομμάτια, με ρυθμό 15 αυτοκίνητα τον χρόνο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, σχεδόν όλα τα RB17 που θα παραχθούν έχουν βρει ήδη αγοραστές με την τιμή τους να ανέρχεται στα περίπου €6 εκατ.

Οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε έκδοση του RB17 αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και σε έκδοση για το δρόμο.

Όσο για τον όνομα RB17, γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στα μονοθέσια Formula 1 της Red Bull του 2020 και 2021 που είχαν την κωδική ονομασία RB16 και RB16B αντίστοιχα, και του φετινού μονοθεσίου RB18.

O Αdrian Newey δήλωσε στο Autocar ότι η εξέλιξη του RB17 ξεκίνησε το 2020 και στόχος είναι το βάρος του hypercar να περιοριστεί σε μόλις 900 kg. Επιπλέον, ο Βρετανός σχεδιαστής πρόσθεσε ότι θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την Aston Martin Valkyrie, έχοντας παράλληλα μακρύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερους τροχούς.

Τέλος, οι 50 τυχεροί που θα το αποκτήσουν θα έχουν πρόσβαση σε εξομοιωτές και σε διάφορες φάσεις εξέλιξης του hypercar, ενώ η απόκτηση του RB17 θα περιλαμβάνει και μαθήματα οδήγησης σε πίστα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube