Έρχεται πιο ικανό από ποτέ το νέο Volkswagen Tiguan

Έρχεται πιο ικανό από ποτέ το νέο Volkswagen Tiguan

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου Tiguan, η Volkswagen δημοσιεύει μερικές teaser εικόνες καθώς και τις πρώτες -σημαντικές- πληροφορίες για το νέο SUV της.

Η νέα γενιά του Volkswagen Tiguan που θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο, ετοιμάζεται πυρετωδώς και μερικές teaser εικόνες αλλά και σημαντικές πληροφορίες βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το Tiguan είναι το πιο εμπορικό αυτοκίνητο στην γκάμα της Volkswagen από το 2018 ενώ από το 2007 όταν και παρουσιάστηκε η πρώτη του γενιά, έχει πουλήσει παραπάνω από οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αυτό το καθιστά ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την Volkswagen κάτι που φιλοδοξεί να συνεχιστεί και για την ολοκαίνουρια τρίτη του γενιά.

VW Tiguan 3rd Gen

Οι teaser φωτογραφίες του και παρά το βαρύ καμουφλάζ, μας δείχνουν πως σχεδιαστικά τουλάχιστον δεν θα ξεφεύγει πολύ από τα αισθητικά πρότυπα του Tiguan έως και σήμερα, ωστόσο διακρίνεται μια πιο καμπύλη γραμμή στην οροφή του κάτι που παραπέμπει στην αισθητική του ηλεκτρικού του αδελφού, του ID.4

Η Volkswagen αναφέρει στις πρώτες πληροφορίες, πως το νέο Tiguan που θα βασιστεί στην αναθεωρημένη πλατφόρμα MQB EVO θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε μήκος φτάνοντας τα 4.55 m, με το ύψος να είναι αυξημένο κατά 5 mm, ενώ το πλάτος και το μεταξόνιό του θα παραμείνουν ίδια στα 1,67 m και 2,68 m αντίστοιχα.

VW Tiguan 3rd Gen

Αυτές οι διαστάσεις αφορούν την 5θέσια έκδοση του Tiguan και όχι την 7θέσια Allspace η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αντικατασταθεί από ένα ξεχωριστό μοντέλο, το Tayron. Πρόκειται για ένα SUV που κατασκευάζεται και πωλείται στην Κίνα, μια παραλλαγή του οποίου θα κατασκευαστεί και στη Γερμανία για να καλύψει την Ευρωπαϊκή αγορά.

Επιστρέφοντας στο νέο Tiguan, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και πάλι, αυτό θα είναι πιο πρακτικό αλλά και πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό του, με το χώρο φόρτωσης να αυξάνεται έως τα 648 lt ανάλογα με τη θέση του πίσω συρόμενου καθίσματος.

Αναβαθμισμένο θα είναι και στο εσωτερικό του με νέα διάταξη οθονών και πλούσιο εξοπλισμό. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με διαγώνιο 10,25”, ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις το infotainment θα έχει διαγώνιο οθόνης έως και 15” και θα διαθέτει και Head Up Display.

Σε όλες τις εκδόσεις πάντως του νέου Tiguan αναμένονται όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει η Volkswagen σήμερα. Επιπλέον όμως, θα διαθέτει και μεγαλύτερη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού, προσφέροντας μεταξύ άλλων σύστημα μασάζ καθισμάτων, την εξελιγμένη προσαρμοζόμενη ανάρτηση DCC Pro καθώς και τους νέου προβολείς LED HD Matrix. 

VW Tiguan 3rd Gen

Τέλος, το νέο Tiguan τρίτης γενιάς που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη το πρώτο τετράμηνο του 2024, θα είναι διαθέσιμο σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και θα εφοδιάζεται με τη γνωστή γκάμα κινητήρων βενζίνης (TSI) και diesel (TDI), καθώς και με plug-in hybrid εκδόσεις με ισχύ από 204 έως 272 PS.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube