Volkswagen: To Tayron στη θέση του Tiguan Allspace, στην Ευρώπη;

Volkswagen: To Tayron στη θέση του Tiguan Allspace, στην Ευρώπη;

Στην επόμενη γενιά του Tiguan, η έκδοση Allspace πιθανόν να εξαφανιστεί και θα δώσει τη θέση της στο Tayron, μοντέλο που πωλείται σήμερα μόνο στην Κίνα, αλλά όχι (ακόμα) στην Ευρώπη.

VW Tayron 2020

Η επόμενη γενιά του Volkswagen Tiguan, η οποία θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του 2023, μας επιφυλάσσει μάλλον κάποιες εκπλήξεις. Οι συνάδελφοί μας από την Automotive News αναφέρουν ότι η γερμανική φίρμα θα σταματήσει την έκδοση Allspace. Η γκάμα του Tiguan θα επέστρεφε με αυτόν τον τρόπο σε ένα και μόνο μοντέλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Wolfsburg θα εγκαταλείψει εντελώς το 7θέσιο SUV.

Η Volkswagen θα μπορούσε λοιπόν να διαθέσει ένα νέο SUV στην Ευρώπη που θα τοποθετείτο ανάμεσα στο Tiguan και στο Touareg. Μάλιστα, θα μπορούσε να βασίζεται σε ένα υφιστάμενο μοντέλο, περιορίζοντας έτσι το κόστος έρευνας και εξέλιξης και κάνοντας ταυτόχρονα οικονομία κλίμακος. Και αυτό είναι το Tayron που διατίθεται επί του παρόντος μόνο στην Κίνα.

Οι συνάδελφοί μας βασίζονται σε ένα έγγραφο που απεστάλη εσωτερικά στα συνδικάτα, το οποίο υποδεικνύει την έναρξη της παραγωγής αυτού του νέου μοντέλου στο εργοστάσιο του Wolfsburg: «το εν λόγω μοντέλο προσανατολίζεται σε αυτήν την περίπτωση προς το Tayron που σήμερα κατασκευάζεται στην Κίνα», ανέφερε το έγγραφο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα δημιουργούσε τουλάχιστον πέντε SUV στον κατάλογο της Volkswagen μακροπρόθεσμα: T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tayron και Touareg, για να μην αναφέρουμε τα πιθανά μοντέλα που θα έρθουν μέχρι τότε μέσω της ηλεκτρικής οικογένειας ID.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube