Έρχεται το αμιγώς ηλεκτρικό Cupra Born [video]

Έρχεται το αμιγώς ηλεκτρικό Cupra Born [video]

Το αδελφό μοντέλο του Volkswagen ID.3 με τα σήματα της Cupra θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαίου.

Δύο χρόνια μετά από την παρουσίαση του πρωτοτύπου και ένα χρόνο μετά από την ανακοίνωση της έκδοσης παραγωγής, η Cupra ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με το όνομα Born που είναι προγραμματισμένη για τις 25 Μαίου 2021.

Μπορεί το όνομα να άλλαξε από el-Born σε Born, όμως το ηλεκτρικό μικρομεσαίο δεν έχει σχεδιαστικές αλλαγές σε σύγκριση με το όχημα που είδαμε πέρυσι. Στο αποκαλυπτικό βίντεο, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Cupra, Jorge Diez, εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τις γραμμές του. Όπως αναφέρει, στόχος της ομάδας του ήταν να συνδυάσουν το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με το συναίσθημα.

Cupra

Το Born έχει ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό με ισορροπημένες αναλογίες, μακρύ μεταξόνιο, μικρούς εμπρός και πίσω προβόλους, έντονη κλίση του παρμπρίζ και επιθετικές λεπτομέρειες όπως τα φώτα LED που είναι εμπνευσμένα από τα μάτια ενός ανθρώπου. Στο πίσω μέρος το οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά, μια ενιαία λωρίδα LED ενώνει τα φώτα και αυξάνει οπτικά το πλάτος, ενώ χαμηλότερα έχουμε ένα μεγάλο διαχύτη.

Στο εσωτερικό, οι έντονες αντθέσεις στις επιφάνειες με φως και σκιά να εναλάσσονται στα νέα υλικά, είναι μια αναφορά στην πόλη της Βαρκελώνης, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και η απόχρωση του χαλκού που χαρακτηρίζει την Cupra.

Cupra

Η Cupra δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Born. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πως βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group και ως αδελφό μοντέλο του Volkswagen ID.3 αναμένεται να χρησιμοποιεί το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης - έναν ηλεκτροκινητήρα 204 PS (150 kW) και 310 Nm στον πίσω άξονα και μια μπαταρία 77 kWh που προσφέρει αυτονομία έως και 500 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Παράλληλα θα εξοπλίζεται με το σύστημα Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) που προσφέρει πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Περισσότερα για το Cupra Born θα μάθουμε στην επίσημη πρεμιέρα του στις 25 Μαίου.

[Πηγή: Cupra]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube